DTP'nin geldiği nokta budur... | " /> DTP'nin geldiği nokta budur... | "/>

En Sıcak Konular

DTP'nin geldiği nokta budur...

3 Haziran 2009 17:00 tsi
DTP'nin geldiği nokta budur... DTP Milletvekilleri, Kürt Sorunu'nun çözümü için önerilerini peş peşe sıraladılar. Önerilerin birleştiği nokta, Karayılan'ın başlattığı noktaydı...

DTP'NİN ÇÖZÜMÜ = KARAYILAN'IN ÇÖZÜMÜ

Demokratik Toplum Partisi(DTP) İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın muhatap alınmaması durumunda Kürt sorununun çözüme kavuşmayacağını söyledi.

DTP'li bir diğer milletvekili Pervin Buldan ise, "29 Mart yerel seçimleriyle birlikte Kürt halkı iradesini ortaya koymuştur. Milyonlarca insan sayın Öcalan'ı irade olarak kabul etmiştir. O yüzden biz muhatap olarak İmralı'yı gösteriyoruz." dedi.

3 Haziran 1994'te kaçırıldıktan sonra cesetleri Düzce'nin Yığılca ilçesi yakınlarında bulunan Savaş Buldan ile arkadaşları Adnan Yıldırım ve Hacı Karay için Avcılar'daki mezarları başında anma töreni düzenlendi. Anma törenine Savaş Buldan'ın eşi DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, DTP İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy ile Buldan, Karay ve Yıldırım'ın yakınları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Halil Aksoy, Pervin Buldan, Sabahat Tuncel ve Adnan Yıldırım'ın kardeşi Nihat Yıldırım birer konuşma yaptı.

KARAYILAN'IN ÖNERİSİNİN AYNISINI SAVUNDU

Konuşmaların ardından bir basın mensubu milletvekillerine, DTP milletvekilleri seçilmiş olmalarına rağmen Kürt sorununun çözümünde kendilerini değil de neden terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ı muhatap olarak gösterdiklerini sordu.

Bu soruya Pervin Buldan, "Biz 4 seçenek sunuyoruz. Başta İmralı, onun arkasından DTP o da olmazsa akil adamlardan oluşan bir heyet sunuyoruz. Bu çok basit bir şey. 29 Mart yerel seçimleriyle birlikte aslında Kürt halkı iradesini ortaya koymuştur. Milyonlarca insan sayın Öcalan'ı irade olarak kabul etmiştir. O yüzden biz muhatap olarak İmralı'yı gösteriyoruz." şeklinde yanıt verdi.

Pervin Buldan'ın bu aşamalı önerisini geçtiğimiz günlerde PKK'nın elebaşısı Murat Karayılan, Milliyet'ten Hasan Cemal'e çözüm önerisi olarak açıklamıştı.

Sabahat Tuncel de aynı soruya şöyle yanıt verdi: "Çözüm tartışılacaksa PKK ve sayın Öcalan'ı bunun dışında tutamazsınız. DTP çözümü oluşturmak için mücadelesini sonuna kadar devam ettirecek. DTP bu sorunun demokratik, barışçıl ve siyasi çözümünün tarafıdır. Bu çok net. Sonuçta bunun dünyada bir çok örneği var. Eğer ortada bir sorun var siz o zaman bunu muhataplarıyla çözeceksiniz. Bu çok doğal bir şey. Bunun altında farklı bir şey aramaya gerek yok."

"Öcalan'ın muhatap olarak alınacağına inanıyor musunuz?" sorusuna ise Tuncel, "Bu kabul edilmezse çözüm olmaz. Bu kabul edilecek ve çözüm gelişecek." yanıtını verdi.

1994'teki olayda hayatını kaybedenlerden Adnan Yıldırım'ın kardeşi Nihat Yıldırım ise yaptığı konuşmada işlenen cinayet nedeniyle Ergenekon Davası'na müdahil olmak istediklerini ancak taleplerinin reddedildiğini söyledi. Yıldırım, ağabeyi ile Buldan ve Karay'ı öldüren kişilerin Ergenekoncularla bağlantılı olduğunu belirterek, katillerin bulunmasını istedi. Kürtlerin bu ülkede hukuka, cumhuriyete bağlı bir yurttaş olarak yaşamak istediğini belirten Yıldırım, "O kadar acı çektik ki artık bunu hak ettik. Bizden fazla bunu hak eden yoktur." dedi.

 



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,026 µs