Bugün tarihi gün | " /> Bugün tarihi gün | "/>

En Sıcak Konular

Çamuroğlu: Bugün tarihi gün

3 Haziran 2009 14:49 tsi
Çamuroğlu: Bugün tarihi gün AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, ''bugün tarihi bir gün yaşadıklarını'' ifade etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, ''bugün tarihi bir gün yaşadıklarını'' ifade ederek, ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilk defa adlarını koyarak alevi vatandaşların sorunlarını dinledi'' dedi.

Bilkent Otel'de başlayan Alevi Çalıştayı'na verilen öğle yemeği arasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çamuroğlu, ''Yemeğe katılmak için burada bulunduğunu'' söyledi.

Alevi Çalıştayı'na ilişkin sürecin, 1,5 yıl önce başlattıkları sürecin devamı olduğunu belirten Çamuroğlu, o zaman da Meclis kürsüsünden ''Kendisini Alevi olarak tanımlayan bütün sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geleceklerini ve taleplerini alacaklarını'' söylediğini hatırlattı.

Bugünlerde basında Alevi Çalıştayı'na ilişkin ''AK Parti Hükümeti bir çizgi değişikliği mi yaşıyor?'' şeklinde haberler gördüğünü dile getiren Çamuroğlu, ''böyle bir şeyin olmadığını, çalıştayın 1,5 yıl önce de programları içinde olduğunu'' kaydetti.

''Çalıştayın Muharrem iftarlarıyla karıştırılmaması gereğini'' ifade eden Çamuroğlu, ''bunun bir çalıştay, Muharrem iftarının da duygusal günün paylaşıldığı bir yemek olduğunu'' söyledi. Çamuroğlu, ''Bu, baştan beri sürdürdüğümüz çizginin doğal sonucudur. Başta ilan ettiğimiz bir durumdur'' dedi.

Reha Çamuroğlu, bir gazetecinin ''İftarda masaya oturtamadığınız örgütler şu anda toplantıda bir aradalar. Bu daha mı iyi bir şey?'' sorusuna şu karşılığı verdi:

''Oturtamadığımız diye bir şey yok. Zaten davet edilmemişlerdi ki oturtalım. Biz o iftara Aleviliği İslam içinde gören kurum ve kuruluşları davet edeceğimizi söylemiştik. Adı üzerinde oruç ve iftar. Dolayısıyla orada oturtamadığımız diye bir şey yok. Zaten oturmaları beklenmiyordu ama biz burada hepsini davet edeceğimizi ve taleplerini alacağımızı o tarihte söylemiştik. Dolayısıyla şu an oturmaları, hep birlikte olmaları çok olumlu bir gelişme. Aslında biz bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilk defa adlarını koyarak Alevi vatandaşların sorunlarını dinledi. Bu çok önemli bir olay.''

AA



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,354 µs