'eğitim' önerisi! | " /> 'eğitim' önerisi! | "/>

En Sıcak Konular

Kılıç Paşa'dan ürküten 'eğitim' önerisi!

3 Haziran 2009 08:37 tsi
Kılıç Paşa'dan ürküten 'eğitim' önerisi! Hem görevde olduğu dönemdeki uygulamaları hem de emekli olduktan sonraki açıklamalarıyla hep olay olan Kılıç Paşa'nın bir icraatı daha ortaya çıktı.

Adem Yavuz Arslan / Bugün

Paşam komünizm yıkılalı çok oldu!

Konu biraz eski. Ama tehlikeli bir zihniyeti göstermesi açısından önemli ve not düşmek için değinmekte fayda var. Malum MGK Genel Sekreterliği'nden emekli olan Org. Tuncer Kılıç sıra dışı bir paşaydı.

Hem görevde olduğu dönemdeki uygulamaları hem de emekli olduktan sonraki açıklamalarıyla hep olay oldu. Son olarak da Ergenekon Soruşturması kapsamında evi arandı, savcılıkta ifade verdi. Sadece bu ifadelerindeki açıklamalarıyla bile gündem oldu. O gün bugündür pek ortalarda gözükmeyen Kılıç Paşa'nın bir icraatı daha ortaya çıktı.

Fakat önce Kılıç Paşa'nın çok konuşulan icraatları ve parlak fikirlerini kısaca bir hatırlatalım. Malum kendisinin Ergenekon'un 1 numarası olduğu yönünde haberler çıkmıştı ama bu konu hâlâ tartışmalı. En dikkat çekici projesi ise MGK Genel Sekreteri iken dile getirdiği AB hedefinden vazgeçerek 'Rusya, Çin, İran ve Suriye ile ittifak kuralım' teziydi.

Yine aynı dönemde Avrupa'daki Türkleri tek bir dernek çatısı altında toplamayı planlamıştı. Bu amaçla bütün Avrupa'yı dolaşıp konferanslar verdi. Bir defasında da Brüksel'de Türk sivil toplum temsilcilerini 'yola getirme toplantısında' konuşurken izleyicilerle tartıştı. Kılıç Paşa'ya göre 'İslam'da başörtüsü yoktu. Hatta gericiler Brüksel sokaklarını bile bozmuştu.' Engin görüşleri salondan tepki çekince de 'sizi bağnazlar, yobazlar' diyerek izleyicileri azarlamıştı.

Tuncer Kılıç'ın orijinal fikirleri bunlarla da sınırlı değildi. Eskişehir'deki bir konferansında 'PKK sorunuyla uğraşırken irticayı unutturuyorlar' derken Almanya'da da 'Dış borç da ne ola ki? Biraz mürekkep bir de matbaa. Basarsın parayı ödersin borcu" tezini işlemiş ve bu tezini her defasında tekrar etmişti. Ahmet Necdet Sezer için 'Tanrı'nın bir lütfu' diyen Kılıç, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde ise Abdullah Gül'e 'eğer Çankaya'ya çıkmak istiyorsan eşinin başını aç. Açmıyorsa onu boşa' diyebilmişti.

Yine Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi meşhur 367 tartışmaları sırasında dönemin ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu'yu arayarak Meclis'e girmemeleri konusunda 'kuvvetli telkinde' bulunmuştu. Yakın zamanda ise Ergenekon savcılarına tam 61 kez telefonla görüştüğü Ergun Poyraz'ın koruması eski çavuş Yusuf Karakaya'yı 'hiç tanımadığını' söylemişti.

Gelelim bu konuya neden girdiğimize. Malum MGK Genel Sekreterliği döneminde çok sayıda 'cin fikre' sahip olan Kılıç Paşa o dönemde tarihe geçecek bir proje üzerinde çalışmış. Yakın çalışma ekibine fizibilitesini yaptıran Tuncer Kılıç soluğu dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanında almış. İlk projesi 'tüm devlet okullarında bağlama çalmayı öğretelim' olmuş. Biraz zor ama kulağa hoş gelen bir fikir olduğu için kimse itiraz etmemiş. Fakat bombanın büyüğü arkadan gelmiş. Kılıç Paşa "Cemaatlerin okul açmasını engelleyemiyoruz. Türkiye'deki bütün okulları kapatalım. Eğitimi devletleştirelim" teklifini sunuyor. Bakan Çelik önce şaşırıp arkasından da 'Ciddi misiniz?' diye sormak zorunda kalmış. Paşa gayet ciddi bir şekilde projesini anlatırken Bakan araya girip 'Paşam komünizm yıkılalı çok oldu. Bu dediğiniz olacak şey mi?' diyerek konuşmayı bitirir. Bakanlık sıcak bakmaz ama Tuncer Paşa uzun süre bu projesi üzerine kafa yorar. Dün Hüseyin Çelik'e bu diyaloğu sordum. Çok detay vermedi ama teyit etti.

İşte asıl üzerinde durulması gereken de bu zihniyet. Hoşunuza gitmeyen bir şey varsa, tamamıyla legal de olsa kapatın gitsin. İmam hatip liselerinin önünü kesmek için tüm meslek liselerini mağdur etmek de aynı mantığın ürünü. Robert Kolejler, Koçlar, Sabancılar, Bilgiler karamboldan devletin oluyormuş.

Bu zihniyetin iktidar olması durumunda neler olabileceğini düşünmek bile kötü. Başbakan Erdoğan'ın dün meclis grubunda dile getirdiği 'kafaların içindeki mayınlar' ifadesi tam da bu durumu tanımlıyor.



Bu haber 896 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,393 µs