En Sıcak Konular

Erdoğan'ın konuşması hangi anonsla kesildi?

3 Haziran 2009 08:04 tsi
Erdoğan'ın konuşması hangi anonsla kesildi? Başbakan'dan salondaki anonslu çağrıya cevap geldi: "Ben de dinliyorum...

Başbakan Erdoğan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonunun ( TUSKON) düzenlediği Türkiye - Dünya Ticaret Köprüsü etkinliğinde bir konuşma yaptı. Konuşmasının sonlarına doğru konferans salonu dışına verilmesi gereken araç çekme anonsunun Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında salonda duyulması herkesi şaşkına çevirdi. Başbakan Erdoğan, plakası söylenerek çekilmesi istenen aracın anonsundan sonra esprili bir dille " Ben de dinliyorum " diyerek gülümsedi. Başbakan Erdoğan'ın bu esprisi salondaki konukları da gülümsetti. Erdoğan daha sonra, konuşmasına devam etti.

GENİŞ BİR TEŞVİK PAKETİNİ AÇIKLAYACAĞIM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2009'un açılışında konuştu. Erdoğan özetle şunları söyledi:

"TURİZMDE GEÇEN YILIN BİRAZ ALTINDAYIZ"

"Değerli, katılımcılar tarihin en büyük krizlerinden birini yaşıyoruz. kredi kanalları tıkanıyor isşizlikte bir artma yaşanıyor. Bir çok ülkede olduğu gibi bizde de ihracat düştü ve işsizlik arttı. Türkiye ekonomisi diğerleri ile karşılaştırıldığında krizi en az hisseden ülke olmuştur. Büyüme noktasında TÜFE ve ÜFE'de olumlu gelişmeler var. Turizmde geçen yılın biraz altındayız. Otomobil satışlarında olumlu gelişlme içerisindeyiz. Ulaştığımız başarı dünya ile kıyaslandığında daha iyi anlaşılır. Moraller yükseldi ve beklentiler olumluya dönüştü"

" İYİ BİR FIRSAT YAKALADIK"

"Yarın geniş bir teşvik paketini açıklıyorum perşembe günü de istihdam paketini açıklıyorum. İstihdamda yeni teşvik paketiyle yeni bir dönemi başlatacağız. Kriz ülkemiz için zor bir süreç olsa da biz iyi yönetildiği takdirde iyi bir fırsat yakaladık. Mesele nerede neyi yapabileceğini bilmektir. İşini bilen er ya da geç neticeye ulaşıyor. Değerli dostlarım krizi en çabuk atlatıp büyüme sürecine giren ülke olarak ön plana çıkacaktır. İhracat yeniden yükselişe geçecek. Bu süreçten karlı çıkacağımızı belirtmek isteriz. Biz bizimle iş yapmak isteyene kapımızı ağzına kadar açarız ğönlümüzü kapımız açarız. Ülkemizde taş üstüne taş koyanı başımız gözümüz üzerinde taşırız. Paranın dini milleti ırkı vatanı yoktur. Para civa gibidir. uygun şart neredeyse oraya gider"

BAŞBAKAN'A YABANCI İLGİSİ

TUSKON'un organize ettiği toplantı TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral'in Başbakan Erdoğan'a plaket vermesiyle son buldu. Başbakan Erdoğan daha sonra toplantıya katılan ülke temsilcileriyle ile fotroğrafı çekimine katıldı. Başbakan'ın salondan ayrılması ise, bir hayli zor oldu. Yabancı konuklar Başbakan Erdoğan'ın fotroğrafını çekebilmek ya da onunla tokalaşabilmek için uzun süre bekledi. Başbakan ise, kalabalık içinden yürüyerek salonun dışına çıktı.

milliyet




Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,985 µs