En Sıcak Konular

Medyumun ifadesine başvuruldu

2 Haziran 2009 22:53 tsi
İZMİR'de medyumluk yaptığı ileri sürülen B.K.'nin, bir köşe yazısında hakkında çıkan iddialar üzerine polisçe ifadesine başvuruldu. Medyumluk iddialarını kabul etmeyen B.K., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yılmaz Özdil, bugünkü yazısında İzmir'deki kadın medyumu gündeme getirmişti. Özdil yazısında, ‘Gazeteciliğe başladığım şehirde pek meyhur bir medyum var şu sıralar. Vergi levhalı, fişli faturalı, resmi yani. Elini eline koyuyorsun, gözüne bakıyor, başlıyor anlatmaya. İstersen geçmişten, istersen bugünden, istersen gelecekten. Gelen gidenin haddi hesabı yok. En son kim geldi biliyor musunuz? Bir başka büyük şehrin, pek meşhur, pek medyatik Emniyet Müdürü. Peki ne sordu? Başı kesilen ve katili bir türlü bulunamayan kızcağız var ya. Onun akıbetini’ diye yazdı.

Köşe yazısındaki ifadeleri ihbar kabul eden Cumhuriyet savcılığının talimatıyla Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri B.K.'yi, 677 Sayılı ‘Tekke ve Zaviyelerle Türbelerin Seddine ve Türbedarlıklar ile Bir Takım Unvanların Men ve İlgasına Dair Kanuna muhalefet suçu’ kapsamında Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürdü. 2008 yılının Ocak ayında da aynı suçdan hakkında işlem yapılan B.K., medyumluk iddialarını kabul etmedi, ifadesi alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Kostak geçtiğimiz günlerde verdiği bir ropörtajda falcı veya medyum olmadığını söylemiş, insanlara bakarak ve dokunarak bilgiler verdiğini anlatmıştı. Kostak, “Beyninle karşıdaki insanın beyin gücünün kesişme noktası vardır. O kişiye odaklanıyorsun, onun yaşamındasın, onun gibi hissediyorsun. Görmek değil ama. Bütünüyle beyin gücü, başka hiçbir şey değil. Beynimi istediğim zaman, istediğim şekilde çok rahat kullanabiliyorum. Beyin enerji akışını her insan kullanıyor. Ama bizim gibi beyin gücü çok yüksek olanlar o enerjinin akışı içerisinde karşısındakinin düşüncelerini de alabiliyor. Ama yüzde yüz doğru değildir düşünce okumak. İzmir'in, Türkiye'nin, dünyanın dört bir yanından Almanya, Kanada, Hollanda, ABD'den yüz binlerce insanın yüzüne bakarak, geleceğe yönelik bilgiler veriyorum. Sağlık sorunlarım nedeniyle günde 15 kişi aşmamaya çalışıyorum” demişti.



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,478 µs