En Sıcak Konular

Dostluk elçileri de uçak kazası kurbanı

2 Haziran 2009 21:21 tsi
ATLAS Okyanusu üzerinde 228 yolcusuyla kaybolan Air France uçağında yeralan 11 İtalyan'dan beşinin İtalya’nın dostluk elçisi olduğu ortaya çıktı.

Kuzey İtalya'da Trentino Bölgesi'nde düzenlenen bir yardım kampanyasıyla Brezilya'da 2008 yılında yaşanan kasırgada zarar gören bölgede engellilere yönelik yaptırılacak bir yüzme havuzu ve yöresel tarım kalkınma projelerine destek olmak amacıyla 22 bin Euro toplandı. Kampanya'yı organize eden Dünyadaki Trentinolular Derneği Başkanı 60 yaşındaki Rino Zandonai, Bölge Valiliği Sözcüsü 58 yaşındaki Giambattista Lenzi ve Canal San Bovo Kasabası Belediye Başkanı 66 yaşındaki Gianni Zortea, yardımı bölge yetkilierine iletmek üzere 20 Mayıs'ta İtalya'dan Brezilya'ya hareket etti. İtalya'nın dostluk elçileri olarak üçlü, yardımı ilettikten sonra, İtalya'ya dönmek üzere Air France uçağıyla yola çıktı. Ancak kendilerinden bir daha haber alınamadı. Geçen her dakika umutların biraz daha söndürürken, İtalya'nın Cumhuriyet Bayramı olan 2 Haziran, Trentino bölgesinde ‘yas’ havasında geçti.

Bunun yanında yolcular arasında ‘Uluslararsı Kadınları Yönlendirme ve Koruma Derneği’ için İtalya, Brezilya, Nijerya ve İspanya'da görev yapan Angela Cristina de Oliveira Silva ve eşi Enzo Canaletti'nin bulunduğu belirtildi. Yardımsever çiftin sık sık derneğin çalışmaları kapsamında gönüllü etkinliklerde bulunmak üzere Brezilya'ya gittiği açıklandı. Yolcular arasında İtalya ve Brezilya pasaportlarına sahip olan dünyaca ünlü orkestra şefi 50 yaşındaki Silvio Barbato'nun da bulunduğu açıklandı. Barbato son yıllarda San Remo Orkestrası'nın şefliğini yapıyordu. Uçakta, ayrıca tekstil fuarı için ülkede bulunan işkadını 55 yaşındaki Claudia degli Esposti, ülkede yatırımı bulunan işadamı 73 yaşındaki Agostino Cordioli, tatil için Brezilya'da olan 35 yaşındaki Alexander Paulitsch ve 34 yaşındaki Georg Lercher'in yanısıra, İtalyan bir aile tarafından iki kardeşiyle birlikte evlat edilen Brezilya asıllı 24 yaşındaki Georg Marniner olduğu açıklandı.



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,411 µs