En Sıcak Konular

Mecliste tansiyon yükseldi

2 Haziran 2009 20:18 tsi
TBMM Genel Kurulunda, AKP'nin grup önerisinin oylanması konusunda muhalefet milletvekilleri ile TBMM Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar ve iktidar milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin, “Mevsimlik tarım işçileri” ile ilgili grup önerisinin oylanmasının ardından, TBMM Başkanvekili Gülpınar, Ak Parti'nin grup önerisine geçileceğini söyledi. Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Danışma Kurulunun toplanması için teklifte bulunmadığı” gerekçesiyle AKP'nin grup önerisinin oylanamayacağını savundu.

Hakkı Suha Okay, CHP, MHP ve DTP'nin Danışma Kurulunu toplantıya çağırdığını ve grup önerilerini sunduklarını söyledi. AKP'nin ise önerisini doğrudan Genel Kurula sunduğunu savunan Okay, bunun iç tüzüğe aykırı olduğunu kaydetti.

AKP'nin önerisini, “korsan öneri” olarak nitelendiren Okay, “Başkanlık divanının usule uygun olmayan bir evrakı okutmak istemesi de tüzüğe aykırı” diye konuştu.

MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, AKP'nin grup önerisinin tüzüğe aykırı olması nedeniyle değerlendirilemeyeceğini ifade etti. AKP'nin Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesiyle ilgili tasarı konusundaki tutumunu da eleştiren Şandır, “Muhalefeti, basını susturarak görüş birliği sağlayamazsınız. 'Bu tasarıyı dayatma ile geçireceğiz' diyorsanız, o zaman iç tüzüğe uygun davranmak zorundasınız” dedi.

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç de grup önerisinin bu şekilde oylanamayacağını, oylanması halinde iç tüzüğün ihlal edileceğini söyledi.

“BİZ TEKLİFTE BULUNDUK”

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, danışma kurulunun toplanması için hazırladıkları teklifi TBMM Başkanlığına sunduklarını, yalnızca bunun parti gruplarına iletilmemiş olabileceğini belirterek, iç tüzüğe aykırı hareket etmediklerini söyledi.

Bozdağ, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın gruplara gönderdiği yazıda, tekriri müzakere ile ilgili davetin de bulunduğunu, taleplerin iç tüzüğe uygun olduğunu ifade etti. Muhalefet milletvekilleri sıralara vurarak Bozdağ'ın konuşmasını kesmek istedi.

Bozdağ'ın konuşmasının ardından Başkanvekili Gülpınar, AKP'nin grup önerisinin iç tüzüğe uygun olduğu kanaatini sürdürdüğünü ifade etti. Bunun üzerine muhalefet milletvekilleri, Başkanlık Divanının önüne gelerek Gülpınar'a tepki gösterdi. Gülpınar'la milletvekilleri arasında bir süre tartışma yaşandı.

Tartışmanın büyümemesi için Gülpınar'ı, Devlet Bakanı Faruk Çelik ile katip üyeler Yusuf Coşkun ve Murat Özkan Başkanlık Divanından içeriye götürdü.

A.A.



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,516 µs