flaş gelişme | " /> flaş gelişme | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'da flaş gelişme

2 Haziran 2009 17:14 tsi
Ergenekon'da flaş gelişme Dost Tarikatı cinayeti kapsamında şarkıcı Çelik tanık olarak ifade verdi.

Binbaşı İhsan Güven ile eşi Sibel Güven'in Tuzla'daki evlerinde öldürülmesine ilişkin 7 sanığın yargılandığı, Dost Tartikatı cinayeti davası kapsamında şarkıcı Çelik tanık olarak ifade verdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Dost tarikatı lideri olduğu iddia edilen İhsan Güven ve eşi Sibel Güven'in öldürülmesine ilişkin davada tanık olarak dinlenilmesine karar verilen Şarkıcı Çelik Erişçi, bugün adliyeye geldi.

Yaklaşık 2 saat adliyede kalan Erişçi, adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın görülecek duruşmaya Bakü'deki işlerinden dolayı katılamayacağını söyleyen Çelik, bu nedenle bir gün önce gelip ifade verdiğini söyledi. Çelik, Ergenekon savcılarına gelen imzasız ihbar e-mailiyle ilgili soru sorduklarını belirterek, "Biz de o sordukları bilgilere ve sayın hakime cevap verdik. O kadar başka bir şey yok. Bilgime başvurulması söylendi. O bilgilerin detaylı sorularını sordular. Hatırlayabildiğim, işte 29 Ekim'de konser vermiştim. Galiba Ankara'da hatırlamıyorum. O tip bilgileri sordular. Böyle bir konser vermişsiniz diye" dedi.

"TARİKAT ÜYESİ DEĞİLİM"

Gazetecilerin "İhsan Güven cinayeti ve Hasan Atilla Uğur'la ilgili sorular soruldu mu?" sorusuna Çelik, "Yani özellikle benim çok üstünde durduğum, herkesin çok bilmesini istediğim şey, altını çizerek durduğum şey şu: İhsan Güven, Atatürk ilkelerine bağlı emekli bir binbaşıdır. Benim kendisiyle tanışmamda bu sebepledir. Görüş birliğimiz, dostluğumuz bundan ibarettir. Bunun dışında kamuoyuna yansımış olan her şey çok kesin bir şekilde yanlıştır. İhsan Güven kesin olarak bir tarikat lideri değildir" diye yanıt verdi. Tarikat üyesi olmadığını iafde eden Çelik, "Benim söylemek istediklerim bunlardı. Zaten altını çizerek benim ifademde başvurduğum şeyler bunlardı. Onun dışında sordukları her şeye zaten benim çok uzağımda olan şeyler olduğunu ve iddiaların, özellikle imzasız ihbar mailinde olan şeylerin hepsinin çok saçma sapan şeyler olduğunu söyledim" diye konuştu. Çelik, "İhbar mailinde ne vardı?" sorusunu "Valla ne varsa hepsi saçma sapandıö şeklinde cevapladı. Gazetecilerin "Ergenekon'la ilgili bir şey sordular mı?" sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

ERGENEKON SANIĞI ÜMİT SAYIN DA DİNLENECEK

İhsan Güven ve eşi Sibel Güven'in öldürülmesine ilişkin İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir klasör evrak ve 9 klasör raporu mahkemeye gönderdiği belirtilmişti. Savcı Zekeriya Öz imzası ile mahkemeye yazı yazıldığı ve gönderilen rapor ve yazıda İhsan Güven cinayeti ile ilgili 17 madde sıralandığı ifade edilmişti. Mahkeme, sonuç olarak Ergun Poyraz, Çelik Erişçi, Habib Ümit Sayın ve Ayşe Ersoy'un dinlenilerek cinayetin aydınlığı kavuşturulmasının talep edildiğini kaydederek belirtilen kişilerin mahkeme huzurunda dinlenmesi ve çelişkinin giderilmesi, bu açıdan dosyanın tamamının yeniden değerlendirilmesi gerektiği, akabinde ifadelerin değerlendirilmek üzere savcılığa gönderilmesinin istendiğini tutanağa geçirmişti. Mahkeme de, Savcı Zekeriya Öz'ün talebini kabul ederek, Ergenekon davası sanıklarından Habip Ümit Sayın ve Ergün Poyraz ile Çelik Erişçi ve Ayşe Ersoy'un tanık olarak dinlenmesine karar vermişti.

 A.A.



Bu haber 847 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,143 µs