En Sıcak Konular

Sultanbeyli'de yine olaylı yıkım

2 Haziran 2009 15:38 tsi
Sultanbeyli'de su havzasına kaçak olarak yapıldığı belirlenen 40 bina ve katın yıkım işlemi tamamlandı.

Mecidiye Mahallesi Uzundere Mevkisi'ndeki su havzasına kaçak yapıldığı belirlenen 70 bina ve kattan 40'ı, belediye ve İSKİ ekipleri tarafından iş makineleri kullanılarak yıkıldı. Yıkım sırasında, bina ve kat sahiplerinden bazıları, iş makinelerine taş ve şişe attı.

Bazı vatandaşlar da yıkılacak binaların çatı ve balkonlarına çıkarak yıkımı engellemeye çalıştı. Bu kişiler, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerince evlerinden tahliye edilirken, taşkınlık yapan kişiler gözaltına alındı.

Yıkım sırasında baygınlık geçirenlere de olay yerinde bekletilen İSKİ'ye ait ambulanslarda müdahale edildi.

Emniyet güçlerinin, yıkım sırasında bölgedeki çocuklara çikolata dağıttığı gözlenirken, bölgede elektrik kesintisi yapıldığı öğrenildi.

Su havzasına kaçak olarak yapılan diğer 30 bina ve katın yıkımının ise daha sonra gerçekleştirileceği bildirildi.

MAHALLE SAKİNLERİ: MADEM YIKACAKTINIZ BİR GÜN ÖNCE NİYE SU BAĞLADINIZ

Yıkılan bir gecekonduya bir gün önce İSKİ ekiplerinin su bağladığını öne süren mahalle sakinleri, "Yıkacaktınız, niye bir gün önce su bağladınız?" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Edinilen bilgiye göre, Mecidiye Mahallesi Ağrı ve Amasya Caddeleri üzerinde inşa edilen 60 adet kaçak binanın yıkımına sabahın erken saatlerinde başlandı. Saat 06.30 da mahalleye gelen yıkım ekipleri, önce elektrik ve telefon hatlarını kesti. 7 panzer ve 200 polisle yıkıma başlayan ekipler ile gecekondu sahipleri arasında zaman zaman arbede yaşandı.

Bu arada, bazı mahalle sakinleri, yıkılan gecekondulardan birine bir gün öncesinden İSKİ tarafından su bağlandığını iddia etti. Yıkımlara tepki gösteren bir vatandaş, "İSKİ görevlileri dün akşam bu gecekonduya su borusu bağladılar. Aradan 10 saat geçmeden gecekonduyu yıkıyorlar. Yıkacaktınız, niye gecekonduya su bağladınız?" şeklinde konuştu.

TEM KAPATILDI

Olayların büyümesi üzerine bir grup gecekonducu da Tem Otoyolu'nun Sultanbeyli Uzundere mevkisini trafiğe kapattı. Yola taş ve bazı yabancı maddeler taşıyan eylemcilere polis biber gazıyla müdahale etti. Polisin biber gazına gecekonducular ise taşlarla karşılık verdi. Bir anda gaz bulutu içinde kalan sürücüler kaçarak olay yerinden uzaklaştı. Bu sırada yol kenarında bekleyen bir trafik ekibi olaylar arasında kaldı. Taşlar ve sopalarla kovalanan polis ekibi araçlarına binerek olay yerinden uzaklaştı. Polisin müdahalesinden sonra otoyol yeniden açıldı.

İSKİ'NİN ROBOCOP EKİPLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan İSKİ'ye bağlı "Robocop" tabir edilen ekipler de yıkımda görev aldı. Çevik kuvvet polisi gibi giyinen ve bellerinde silahları olan İSKİ ekipleri dikkat çekti. Yıkım sırasında çevre güvenliği alan "İSKİ Yıkım Timi'nin "tam donanımlı olduğu ve İSKİ havzasında bulunan kaçak binaların yıkımı için özel olarak eğitildiği öğrenildi.



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,105 µs