En Sıcak Konular

Ermeni mezarlığı iddiası yalan çıktı

2 Haziran 2009 12:37 tsi
'Evlerimizin yakınına okul yapılırsa çocuk sesinden rahatsız oluruz'' diye ''Ermeni mezarlığı üzerine okul yapılıyor'' iddiasını ortaya atmışlar.

Van'ın Gevaş ilçesi Aydınocak köyünde iki vatandaşın ''evlerimizin yakınına okul yapılırsa çocuk sesinden rahatsız oluruz'' diye ''Ermeni mezarlığı üzerine okul yapılıyor'' iddiasını ortaya attığı, sözkonusu yerde mezarlık olmadığı belirlendi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Aydınocak Köyü Muhtarı Bahri Altıntaş, bir süre önce okul inşaatı alanında kemik parçalarının çıkması üzerine, bazı basın yayın organlarında ''Ermeni mezarlığı üzerine okul yapıyorlar'' şeklinde haberlerin çıktığını belirterek, bu haberlerin köy halkını derinden üzdüğünü ifade etti.

Muhtar Altıntaş, köy halkından 2 kişinin köye gelen gazetecilerle röportaj yaptığını belirterek, ''Bu kişiler okulun Ermeni mazarlığı üzerine yapıldığını söylemişler.Bunlardan sorduk 'eğer biliyorsanız söyleyin, biz de bilelim burada mezarın olup olmadığını' diye. Bu arkadaşlarımız da evlerinin yakınında okul yapılmasını istemediklerini söylediler. İki köylümüz bilerek bunu yapmış.

Evlerine yakın yapılacak okulda çocuklardan rahatsızlık duymamak için bu söylentileri çıkarmış'' dedi.

Köyden alınan kemik parçalarının incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini belirten Altıntaş, şunları söyledi:

''Köyde çok eskiden beri Ermeniler ve Müslümanlar birlikte yaşadı. Ermenilerle birlikte bizim tüm dinlere saygımız var. Kesinlikle burada bulunan mezarlığın üzerine okul yapmayız. Bu tür haberler üzerine tüm köy halkı rahatsız. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, bizim çatımız altında kim yaşarsa yaşasın hepsine saygımız var.''

Altıntaş, daha önce başka bir yerde bulunan ve üzerinde hac işaretleri olan taşların köye getirildiğini, bu taşların okul inşaatının kazısı sırasında çıkmış gibi gösterilerek kendilerinin rencide edildiğini söyledi.

Altıntaş, okul inşaat alanının değiştirildiğini ve okulun başka bir yere yapılmakta olduğunu sözlerine ekledi.

-''BİZİ ERMENİ DÜŞMANI OLARAK GÖRMESİNLER''-

Televizyon ve gazetelerin köylerini Ermeni düşmanı olarak gösterdiklerini öne süren köy sakinlerinden Fehim Yurdagül ise kendilerinin sadece Ermenilere değil tüm insanların inançlarına ve mezarlıklarına saygılı olduklarını belirtti. Fehim Yurdagül, köyde vatandaşların bir mezarlığın üzerine bina yapılmasına müsaade etmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Gevaş'ın Aydınocak köyünde bir süre önce, yapımına başlanan 5 derslikli ve 4 lojmanlı okul inşaatı alanında kemik parçaları çıkmış, bu durum basında ''Eski Ermeni mezarlığı üzerine okul inşaatı'' şeklinde yer almıştı.

Olayın duyulması üzerine köye giden Gevaş Kaymakamı Tahsin Aksu, inşaat alanında mezarlık olmadığını, köyün yaşlılarının yaklaşık 50 yıl önce bir hastalıktan ötürü büyükbaş hayvanlarının telef olduğunu, bu alana gömdüklerini söylediklerini belirtmişti.

aa



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,245 µs