türbana darbe yaptım' | " /> türbana darbe yaptım' | "/>

En Sıcak Konular

'Evet türbana darbe yaptım'

2 Haziran 2009 12:30 tsi
'Evet türbana darbe yaptım' İstanbul Üniversitesi eski rektörü Kemal Alemdaroğlu hem insan haklarından bahsetti hem de türbana darbe yapmakla övündü.

Kendini barış ve insan haklarına adadığını iddia eden Alemdaroğlu ‘Ben sadece türbana darbe yaptım’ dedi. Sırf başörtülü diye öğrenim hakkını engellemenin nasıl bir insan hakkı olduğunu ise açıklamadı.

Ergenekon terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltanı alınıp ‘yaşı’ ve ‘sağlık durumu’ gözönüne alınarak ‘adli kontrollü serbestlik’ kapsamında tutuksuz yargılanan İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu dünkü 94. duruşmada savunma yaptı. ‘Ergenekon terör örgütü yöneticisi’ suçlamasıyla hakkında bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 250 yıldan 524 yıla kadar hapis cezası istenen Alemdaroğlu, hakkındaki tüm iddiaları reddetti. Beraber yangılandığı sanıklardan sadece 5-6’sını tanıdığını belirten Alemdaroğlu ‘Veli Küçük’le bu duruşmadan 5 dakika önce tanıştım’ dedi.

‘EVET BEN DARBE YAPTIM’

Kendisini ‘Hayatını demokrasi, barış ve insan haklarına adamış biri’ olarak gösteren Alemdaroğlu ‘terör örgütüne dahil edilmem siyasi bir komplodur’’ iddiasında bulundu. ‘Evet ben darbe yapmıştım, üniversite de türban yasağını uygulayarak’ diyen Alemdaroğlu ‘İ.Ü’de rektör olarak göreve başladığımda çağdaş üniversitenin kapalı ve açık alanındaki görüntü o tarihte bir bakıma İran üniversitelerini andırıyordu. Türban yasağı yaparak sabıkalı oldum. Savcıların her suçu bana yüklemelerinin ardındaki asıl amaç; benim türban sabıkamdır’ iddiasında bulundu.

TÜRBAN SABIKAM NEDENİYLE!..

Hayatı boyunca bütün hukuka aykırılıklarla ve insan hakları ihlalleriyle mücadele ettiğini öne süren Alemdaroğlu, sırf başörtülü oldukları için kişilerin üniversite eğitim haklarında elinden almanın hangi ‘demokrasi ve insan hakkı savunuculuğu’ olduğunu anlatmadı. Savunmasında savcılara hakarete varan suçlamalar yönelten Alemdaroğlu ‘Cumhuriyet savcıları hayali terör örgütü oluşturarak Türk aydınlarını suçlamaktadır’’, ‘Sayın savcılar, türban sabıkam nedeniyle kendilerini zorlayarak beni sözde terör örgütü içine sokarak kamuoyunda küçük düşmemi itibar kaybetmemi amaçlamışlardır’ dedi.

ÖĞRENCİLERİMİN PANKARTI...

İddianamede ‘Ergenekon eylemi’ olarak gösterilen ‘Ordu Göreve’ pankartıyla ilgili savunmasını yapan Alemdaroğlu ‘Bu Cumhuriyet’in 80. kuruluş yılı nedeniyle düzenlenen bir yürüyüştü. Bu yürüyüşte İ.Ü. Rektörü olarak YÖK Başkanı’yla en önde bulunmam doğal. Bu yürüyüşte ‘Ordu göreve’ pankartını açan öğrencilerin benim üniversitemde olması beni kesinlikle bağlamaz’ dedi.

Sarıkız Planı’nın operasyonu

Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’dan ele geçirilen ‘Rektörlerle Toplantı.pdf’ isimli 5 sayfadan oluşan dosya, 25 Ekim 2003’te Ankara’da bazı rektörlerin katılımıyla düzenlenen ve ‘Ordu Göreve’ pankartlarının açıldığı yürüyüşün ETÖ’nün darbe planlarının ikinci aşaması olan Ayışığı’nın bir ayağı olduğunu ortaya çıkarmıştı.

İstanbul Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi, Erzurum Üniversitesi, Malatya Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Samsun Üniversitesi rektörlerinin 19 Eylül 2003’te Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı’nda katıldıkları toplantıda konuşulanların yer aldığı dosyada ‘REKTÖRLER’den 15-20’sinin ‘KUBİLAY’ olmaya hazır olduğunu söyledikleri’ ve ‘25 Ekimde Rektörler ve öğretim üyeleri Anıtkabir’e geleceğiz. TSK ile beraber olalım’ teklifinde bulundukları anlatılıyor.

Bu toplantıdan 6 gün sonra Ankara’da ‘Ordu Göreve’ pankartlarının altında İÜ. eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu ve YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz’ün de Tandoğan Meydanı’ndan Anıtkabir’e kadar yürüdüğü gösteri yapılmıştı. ‘Ordu Göreve’ pankartı açılan yürüyüş Ergenekon iddianamesine ‘Ergenekon terör örgütününün yönlendirdiği eylemler’den birisi olarak girmişti.

Kansız olmaz darbe lazım

Telefon görüşmelerinde Alemdaroğlu’nun her etkili kişiden darbe için harekete geçilmesini istediği ortaya çıktı. Alemdaroğlu’nun teknik takibe takılan bir telefon görüşmesinde R

Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,760 µs