sarsıcı iddialar | " /> sarsıcı iddialar | "/>

En Sıcak Konular

Gizli Tanık’tan sarsıcı iddialar

2 Haziran 2009 08:40 tsi
Gizli Tanık’tan sarsıcı iddialar 

Eski JİTEM görevlisi bir gizli tanık, 3. Ergenekon iddianamesine girmesi beklenen ifadesinde kan donduran birçok iddiayı gündeme getiriyor.

ERGENEKON terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruyşturma kapsamında ifade veren bir gizli tanığın, ‘Örgütün Fırat’ın doğusundaki faliyetlerine’ ilişkin şok iddialarda bulunduğu öğrenildi. Üçüncü Ergenekon iddianamesinde yer alacağı belirtilen gizli tanığın ifadelerinde, 1993-94 yılları arasında Güneydoğu’daki JITEM adı altında yaşanan olaylara ilişkin çarpıcı iddialarda bulunduğu öğrenildi.

SIRTINDA İNDİR DEDİ

GİZLİ tanık, 11 Ocak 1994’te Bingöl’ün Genç ilçesi Doğanlı köyünde görev dönüşü pusuya düşürülen birlikte binbaşı Mahmut Şahin ile bir askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Pusuya düşen birliğe, Alay Komutanı T.B.’nın yardım göndermediğini öne süren gizli tanık, ‘’Albay T. B.’ye ‘komutan yaralı’ dedim. ‘Doktor çağır diyor’ saçma sapan konuşuyor. Ben ‘10 şehit düştü bana yardım edin’ diyorum. Albay T. B. de ‘sırtla aşağıda tren yolu var indir oraya’ diyor. Tren yolu dediği yer 14 km yani arazi olarak 14 km, 50 km yola bedel. Küfrettim’ iddiasında bulundu.

BİR BİDON SU GETİRDİ

25 Mayıs 1993’te Bingöl’de kurşuna dizilerek öldürülen 33 er olayından bir ay sonra, Ayı Ormanlar adlı bölgede çatışmaya girdiklerini ifade eden gizli tanık ‘Üçünü gün suyumuz bitmiş. Şehitlerin yardım çığlıkları yankılanıyor telsizlerde. 11 şehit verilmiş. (...) Ertesi gün Albay T. B. helikopterle geldi. Her bölüğe birer bidon su getirmiş kime yetecek. Kendi hem helikopterle gelmiş hem kendine de bir bidon su getirmiş hem de kimseye vermiyor’’ dedi. H

Albay T.B. PKK’lılarla küfürleşince!

GÖRESE Dağı’ndaki bir operasyon sırasında PKK’lı bir terörist ile Albay T. B.’nin konuşmalarına tanık olduğunu ileri süren gizli tanık, ‘’PKK’lı terörist ile Albay T. B. birbirlerine küfrettiler. PKK’lı Albay’a ‘her pisliği sen yaptın. Senin ne olduğunu biliyoruz, ulan ağaları bile ormanı kesenlere sattın bilmiyor muyuz. Erkeksen kendin gelsene’ diyordu’ dedi.

TELSİZ PKK’YA SATILDI

GİZLİ tanık, Elazığ Tabur Komutanlığı’nda o dönem 1. Komando Bölüğü’nden bir telsiz çalındığını belirterek ‘’Telsizin çalınması olayını bir askere yüklediler. Askeri sonra JİTREM’cilerin eline verdiler. Askere günlerce işken yapıldı. Ama telsizi bulamadılar. Daha sonra öğrendiğim kadarıyla Kanascı bir Astsubay bu telsizi para karşılığı PKK’ya satmış’’ dedi.

JİTEM olayda varmış


GİZLİ Tanık: 11 askerin şehit düştüğü saldırının ardından Elazığ Palu jandarma Komando Bölüğü’nde merdivenlerde otururken itirafçıların konuşmalarına tanık oldum. Bunları Albay T.B. operasyona göndermişti. Biri ‘11 askeri öldürdükten sonra elbiselerini çıkarıp onları parçaladık’ diyordu. Hemen komutanıma bildirdim.

star



Bu haber 1,149 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,750 µs