En Sıcak Konular

Sarkozy kaybolan uçakla ilgili gerçeği açıkladı

1 Haziran 2009 22:46 tsi
Sarkozy kaybolan uçakla ilgili gerçeği açıkladı Fransız Basını'nda kaybolan uçakla ilgi ilginç iddialara yerverilirken uçakta bulunan Türk yolcunun kimliği açıklandı ve Sarkozy yolcu yakınlarına gerçeği söyledi...

Brezilya açıklarında kaybolduğu bildirilen, Fransız hava yolu şirketi Air France'a ait Airbus uçağında bulunan Türk yolcunun isminin Fatma Ceren Necipoğlu olduğu bildirildi. 
 
 BREZİLYA'YA KONSERE GİTMİŞ

Brezilya'nın Rio kentinden havalandıktan sonra kaybolan Air France Havayolları'na ait uçakta bulunan tek Türk olan Fatma Ceren Necipoğlu'nun konser dönüşü kazaya yakalandığı ortaya çıktı.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, Necipoğlu'nun, üniversitelerinin konservatuvar müzik bölümünde öğretim üyesi olduğunu açıkladı.

Arp çalan Necipoğlu'nun dünya çapında genç bir sanatçı müzisyen olduğunu söyleyen Sormeli, "Konser için davetli olarak Brezilya'ya gitmişti. Konser sonrası konuştuğumuzda, çok başarılı geçtiğini ve Türkiye'ye dönmek üzere yola çıkmaya hazırlandığını söylemişti. Çok başarılı bir öğretim üyemizi ve sanatçımızı kaybettik" dedi.


SARKOZY: YOLCU YAKINLARINA GERÇEĞİ SÖYLEDİM

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Fransa Havayolları'nın kaybolan uçağından kurtulan bulma ihtimalinin "çok az" olduğunu söyledi.

Sarkozy, Rio-Paris seferini yaparken kaybolan uçağı bulmak için "her türlü tezi" değerlendirdiklerini kaydetti. Fransız lider, havalimanında kurulan kriz merkezini ziyaret ederek uçaktaki yolcuların yakınları ile görüştü. Yakınlarla görüştükten sonra gazetecilere konuşan Sarkozy, "Onlara gerçeği söyledim. Kurtulan bulma şansı çok az." dedi. Arama yapılan alanın çok geniş olduğuna dikkat çeken Sarkozy, uçağın bulmalarının da "çok zor" olduğunu vurguladı. Fransız lider, uçağı bulmak amacıyla Amerika'nın uydularından da yararlanmak için talepte bulunduklarını ifade etti.

YOLCU UÇAĞI HALEN KAYIP

Air France'a ait yolcu uçağı hala kayıp. Paris Charles de Gaulle Havalimanı'nın bir sözcüsü Rio de Janeiro'dan TSİ 09:00'da kalkan uçak ile irtibatın sabah saatlerinde kesildiğini açıkladı.

AFP'ye bir açıklama yapan sözcü, Airbus 330-200 tipi uçağın normal koşullarda Paris'e TSİ 12:10 sularında inmesi gerektiğini söyledi.

Bir diğer yetkili ise radarla iletişim sorunu yaşıyor da olabileceğini söyledi.

ÜZERİNDE DURULAN ŞÜPHELER

Yetkili, sözkonusu iletişimi sağlayan ve transponder adı verilen cihazda çok ender arıza görüldüğünü söyledi.

Fransız basını yaptığı haberlerde uçağa yıldırım düşmüş olabileceğini dile getiriyor. Bir başka iddia da kazaya Atlantik'te başlayan kasırganın yol açtığı.



Bu haber 892 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,526 µs