''Kürtler etnik çözüm istemiyor' | " /> ''Kürtler etnik çözüm istemiyor' | "/>

En Sıcak Konular

''Kürtler etnik çözüm istemiyor'

1 Haziran 2009 16:23 tsi
''Kürtler etnik çözüm istemiyor' DTP'li Selahattin Demirtaş, partisinin Kürt sorununun çözümüne ilişkin yaptığı açıklamaların çarpıldığını savunarak “Kürtler etnik çözüm istemiyor'' dedi.

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, yaptığı açıklamada, yabancı bir basın organında yer alan ''Kürt sorununda İskoç modeli'' ile ilgili tartışma sürecinde, bazı medya organlarının kasıtlı haberler yayımladığını iddia etti.

Kürt sorununda çözüm arayışlarının hız kazandığı bir dönemde bu türden psikolojik savaş yöntemlerinin devreye sokulmasının iyi niyetten uzak bir yaklaşım olduğunu savunan Demirtaş, şunları kaydetti: ''DTP'nin değerlendirmelerinde; Karayılan tarafından yapılan açıklamada İskoç modelinin bir örnek olarak sunulmuş olabileceği, bu çerçevede aslında bütün çözüm deneyimlerinden yararlanılabileceği ifade edilmiştir.

Murat Karayılan'ın; 'Kürt Parlamentosu önererek etnik milliyetçi bir çözümden yana olduklarını gösterdiği ve bu açıklamasının öncekilerle çeliştiği' şeklindeki bir soruya da Kürtlerin etnik temelli bir ayrışmaya dayalı milliyetçilik esası üzerine çözümleri savunmadığı ve aslında bu önerinin de bu şekilde anlaşılması gerektiği, yine Kürtlerin etnik milliyetçi temelli çözümlerin felakete yol açabileceğini gördükleri ifade edilmiştir. Ancak bu ve benzeri demeçlerimiz cımbızlama yöntemi ile ayıklanarak DTP'nin PKK tarafından yapılan önerileri etnik ayrımcı olarak gördüğü ve karşı çıktığı şeklinde çarpıtılmıştır.''

Demirtaş, bu çarpıtmaların DTP içerisinde çözüm sürecine karşı olanlar varmış gibi göstererek DTP'yi zayıflatmaya ve Kürtlerin taleplerinin muğlak olduğu şeklinde bir intiba yaratmaya dönük girişimler bulunduğunu savundu.

Demirtaş, DTP'nin, Kürt sorununda barıştan ve demokratik çözümden yana tutumunu net bir şekilde ortaya koymasına rağmen bu konuda belirsizlik varmış gibi bir duygu yaratılmaya çalışılmasının, çözümü zora sokacak bir girişim olacağını bildirdi.



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,076 µs