En Sıcak Konular

Toptan'dan DTP'li vekillerinin çelişkili tavırlarına eleştiri!

1 Haziran 2009 13:36 tsi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'i ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu.

Toptan, Zonguldak Belediye Başkanlığı'nda Başkan İsmail Eşref, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılandı. Belediyenin çalışmaları hakkında Eşref'ten bilgi alan Toptan, ziyaretin sonunda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. DTP'li milletvekillerinin yargılanmasıyla ilgili soru üzerine, "Bu konuyu çok konuştuk. Söyleyecek birşey yok." diyen Toptan, "DTP'li milletvekillerinin 'kabadayılık yapmayın' şeklindeki çıkışınızı doğru bulmadıkları" yönündeki soruya ise "Bir çıkış falan yaptığımız yok" cevabını verdi.

DTP'li milletvekillerinin tavrını eleştiren Meclis Başkanı Toptan, herkesin büyük bir sorumluluk duygusu içerisinde hareket ederek elini taşın altına koyması gerektiğinin altını çizdi. Toptan, "Bir takım yerelere gizli saklı mesajlar vermek ve onları cesaretlendirmek suretiyle sonuç almanın mümkün olmadığını hep beraber gördük. Şimdi bir taraftan ateşkes deniliyor, öbür taraftan terör örgütünü görmezlikten gelemeyiz deniliyor. E bunlar çelişiyor, bunlar vatandaşın kafasını karıştırıyor. Bunlar çözüm için uğraşanların gayretlerinde ciddi şekilde sekteye uğratıyor." dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, "DTP'nin terörün bitmesi, silahların susması konusunda yeterli çabayı gösterdiğine inanıyor musunuz?" şeklindeki soruya karşılık da şunları söyledi: "Terörün hiç kimseye yararının olmadığının herkes tarafından bilinmesi gerekir. Şu ana kadar terör yoluyla bir sonuç alabilen bir örnek de yoktur. Türkiye'de böyle bir amaca 1984'ten beri bölücü terör örgütünün uğraşmalarına rağmen imkan vermemiştir. Şimdiye kadar terörle sonuç alamayan bir örgütün bundan sonra alması sözkonusu değildir. Biz de artık kan akıtılmasın istiyoruz. Şehitlerimizin artık son bulmasını istiyoruz; çünkü ateş düştüğü yeri yakıyor. Her şehit cenazesinde milletimizin içi daha da kanıyor."

MAYINLI ARAZİLERİ TEMİZLEME KONUSUNDA ÇOK ZAMAN KAYBETTİK

Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi konusunda Türkiye'nin çok zaman kaybettiğini ifade eden Toptan, "Herkes Suriye sınırında ortalama 300 metre genişliğinde ve 530 kilometre uzunluğundaki mayınlı bölgenin mayınlardan temizlenmesi suretiyle oranın üretime açılması konusunda hemfikir. Yöntem konusunda tartışmalar var. Gelen tasarı aslında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda beraber oluşturuldu. Fakat sonradan Genel Kurul tartışmaları sırasında görüş ayrılıkları ortaya çıktı. Sorun, bu bölgenin yap-işlet-devret karşılığı verilip verilmemesinden kaynaklanıyor. Belki ben de yarın günün bir saatinde duruma müdahale edip tartışmaya bir son vermeye çalışacağım. Bir mutabakat sağlayabilirsek yarın bu konu TBMM'de görüşülecek. Ben burada çözüm bulmaya çalışıyorum. Bu tasarının TBMM'den tatilden önce çıkmasını istiyoruz; çünkü çok zaman kaybettik. Biliyorsunuz, 1992'den beri bu mayınlı arazinin temizlenmesi için Türkiye uğraşıyor; fakat malesef bir sonuç alamadık. Bunun için şu yahut bu şekilde sonuç almamızı sağlayacak bir düzenlemeyi yapmamız lazım."

Zonguldak Belediyesi şeref defterini imzalayan Toptan, Çaycuma ilçesi Saltukova beldesinde TOKİ evlerinin açılışı ve diğer etkinliklere katılmak üzere makam aracıyla kentten ayrıldı.

cihan



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,478 µs