En Sıcak Konular

Mahsus Mahal ödülleri verildi

1 Haziran 2009 10:40 tsi
Hapishanelere söz veren ödüller ikinci yılında…

Hapishanelerle dışarısı arasında bir edebiyat köprüsü oluşturmak amacıyla yola çıkan Mahsus Mahal Dergisi tarafından düzenlenen Mahsus Mahal Ödülleri'nin ikincisi sahiplerini buldu.

Ödül töreni, Beyoğlu ' Hanif Han-Onat Kutlar Salonu'nda gerçekleştirildi. Törende konuşan Sezai Sarıoğlu, Mahsus Mahal'in çoğalmak gibi bir derdi olduğunu anlatarak, "biz olmayan bir şeyi icat ederek, bu dergiyle içeriye sesimizi taşımak istedik" dedi.

"Birbirimize ulaşmak için kapıları konuşuyoruz" diyen Sarıoğlu, Mehmet Yaşin'den bir şiir de okudu.
Sarıoğlu'nun ardından söz alan Mahsus Mahal DergisiYayın Yönetmeni Aytekin Yılmaz da, derginin isminin hikayesini anlatarak konuşmasına başladı: "1951 Komünist Tevkifatı sırasında göz altına alınarak Sansaryan Han'a getirilen Ruhi Su, hakim karşısına çıkarıldığında, 'Bizi tabutluklara koydunuz' der. Hakim Ruhi Su'yu 'orasının adı tabutluk değil, mahsus mahaldir' diyerek düzeltir."
Ruhi Su'nun türküsüne de konu olan Mahsus Mahal isminden yola çıkarak dergiye başladıklarını anlatan Yılmaz, içerideki insanların dışarıya ulaşmakta güçlük çektiğini anımsatarak, onlarla dışarısı arasında bir köprü oluşturmayı hedeflediklerini, kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Yılmaz, en önemli sloganlarının "Edebiyat Kurtarsın" olduğunun altını çizdi.

Yazar Adnan Özyelçıner ise; mahsus mahal dergisinin hapishanede yazanları dışarıyla buluşturma çabasını taktir etti   ve mahsus mahal emekçilerini kutladı..

Duygulu anların yaşandığı törende, Ercan Yılmaz mızıkayla Hapishane Türküsü'nü seslendirdi.
Behçet Çelik, Karin Karakaşlı, Müge İplikçi, Derviş Zaim ve Özlem N. Yılmaz'dan oluşan öykü jürisinin değerlendirdiği öyküler arasında ödüle Sakarya E Tipi Cezaevi'nden Muzaffer Tansu'nun "İki Kıyı Arasında" çalışması layık görüldü. Tansu'nun ödülünü annesi, Adnan Özyalçıner' den aldı.
Şükrü Erbaş, Sennur Sezer, Hicri İzgören, Neşe Yaşın ve Yalçın Hafçı’dan oluşan şiir jürisi  Bolu F Tipinden yarışmaya katılan Hasan Koç'a teşvik ödülüne layık gördü. Koç'un ödülünü Yazar Ayşe Sarısayın verdi.

Semih Poroy, Ender Özkahraman, Kemal Urgeç, Cafer Solgun ve Firuz Kutal’dan oluşan karikatür jürisi ise Bolu F Tipinden Mehmet Boğatekin ve Tekirdağ 2 Nolu F Tipinde bulunan Murat İpek in Karikatürlerini ödüle değer buldu. Boğatekin ve İpek'in aileleri ödülü Derviş Zaim ve Behçet Çelik'ten aldı.

Programın sonunda sanatçı Mehmet Atlı mini bir konser verdi.



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,716 µs