ağır suçlama | " /> ağır suçlama | "/>

En Sıcak Konular

Aydın Doğan’a ağır suçlama

1 Haziran 2009 09:26 tsi
Aydın Doğan’a ağır suçlama 
2001 krizinde Türkiye’yi bir gecede büyük ekonomik kayba uğratan Alman finans çevreleri ile yakın ilişki içinde olan, Axel Springer ve benzeri Alman kuruluşlarıyla iş yapan Aydın Doğan’ın Alman istihbaratı ile ilişkisi olduğu iddia edildi.

Ergenekon sanığı, Jandarma İstihbarat Dairesi eski Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Kıvanç Değirmenci ismiyle kodlanan SESAR Araştırmalar şirketi Başkanı İsmail Yıldız’ın AK Parti ve Genç Parti’nin durumu hakkında yaptıkları değerlendirme toplantısında Aydın Doğan ile ilgili skandal sözler sarf ettiği ortaya çıktı.

Levent Ersöz’ün, Cumhuriyet Çalışma Grubu’na sunulmak hazırladığı ön çalışma raporunda Kıvanç Değirmenci’ye Aydın Doğan’ın durumu ile ilgili soru sorduğu, Değirmenci’nin ise Doğan Holding’in sahibi Aydın Doğan’ın Alman gizli servisleri ile bağlantısı olduğunu, Alman gizli servislerinin Aydın Doğan’ı ciddi anlamda şantaja tabi tuttuğunu söylediği ve Doğan’ın her an bu ilişkisinin deşifre edileceğinden korktuğunu belirttiği öğrenildi.

Ergenekon İddianamesi ek delil klasöründe yer alan ve gizli ibaresi ile dikkat çeken Levent Ersöz-Kıvanç Değirmenci (İsmail Yıldız) konuşması Almanlarla dirsek teması gözden kaçmayan Aydın Doğan’ın başını çok ağrıtacak.

İddianame eklerinde yer alan ve Levent Ersöz’ün komutanlara sunum yapmak için hazırlattığı çalışmalarda, Kıvanç Değirmenci isimli kişinin Genç Parti’nin durumu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Ersöz’ün medyanın istekleri doğrultusunda yönlendirilmesi ile ilgili “Peki Doğan da buna yanaşacak mı?” dediği, Değirmenci’nin ise Aydın Doğan’ın ilgili konuda yardımcı olamayacağına dikkat çektiği ve “Paşam o da zor durumda birçok açıdan.

Yani kendisinin Alman istihbaratıyla olan ilişkisinin yavaş yavaş deşifre edildiğini öğreniyor mesela. Yani zorlandığını düşünüyorum ciddi anlamda. Kendisini ciddi anlamda şantaja tabi tuttuklarını düşünüyorum, Almanların ve içerideki bazı grupların. Yine dışarıdan bazı grupların. Her an ilişkisi deşifre edileceğine dair korkusu var Aydın Doğan’ın” dediği belirtildi.

ORTAKLARI AVRUPA’DA AK PARTİ’Yİ SIKIŞTIRIYOR

Aydın Doğan’ın Almanlara çalıştığı yönündeki iddiaları haklı çıkarırcasına, Alman Hükümeti ve Avrupa Parlamentosu’ndaki Alman vekiller, ortağı Axel Springer ve benzeri Alman kuruluşları olan Aydın Doğan’a tam destek veriyorlar.

Her fırsatta soru önergeleri ve protesto girişimleri ile Doğan Holding’e destek topluyorlar.

Bunun en son örneği ise aralarında Alman Hıristiyan Demokratlar Grubu’ndan Renate Sommer ve bayrağımıza saygısızlık yapma küstahlığını gösteren Güney Kıbrıslı Rum Marios Matsakis’in de bulunduğu 3 vekilin AB Komisyonu’na yönelttiği, “DYH’ye kesilen vergi cezası ve Türkiye’de basın özgürlüğü” konulu soru önergesi olmuştu.

Önerge sonrası Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Temsilcisi Olli Rehn Türkiye’yi suçlamıştı.

2001 KRİZİNİN TETİKLEYİCİSİ DOĞAN’IN ORTAĞIYDI

Kimilerine göre Alman istihbaratının Türkiye’de oynadığı ahlaksız oyun olan 2001 ekonomik krizinde piyasaları kaosa sürükleyen açıklamaları ile hatırlanan Alman devi Deutsche Bank, Aydın Doğan’ın en ciddi ortaklarından.

Deutsche Bank'ın, Doğan'la DD Mortgage isimli bir şirketi olduğu, şirketin yüzde 49'unun Almanlara, yüzde 51'inin ise Aydın Doğan'a ait olduğu öğrenildi.

vakit



Bu haber 392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,777 µs