Türkiye yanlılarını fişledi! | " /> Türkiye yanlılarını fişledi! | "/>

En Sıcak Konular

Ermeni lobisi, Türkiye yanlılarını fişledi!

1 Haziran 2009 08:45 tsi
Ermeni lobisi, Türkiye yanlılarını fişledi! Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri arifesinde, değerlendirme raporu hazırlayan Ermeni lobileri, Türkiye yanlısı Avrupalıları hedef gösterdi.

Türkiye'nin üyeliğini destekleyen AP üyeleri ile Yeşiller Grubu'nu ağır sözlerle eleştiren rapor, Ermeni iddialarını destekleyen milletvekillerine övgüler diziyor.  
 
Yazdığı son iki AP Türkiye raporunda 'soykırım' iddialarına yer vermeyen Hollandalı Ria Oomen-Ruijten, 'düşman' ilan ediliyor. Lagendijk, Cem Özdemir ve Kızıl Danny lakaplı Cohn-Bendit de suçlanan isimlerin başında bulunuyor.

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri arefesinde, değerlendirme raporu hazırlayan Ermeni lobileri, Türkiye yanlısı Avrupalıları hedef gösterdi. Türkiye'nin üyeliğini destekleyen AP üyeleri ile Yeşiller Grubu'nu çok ağır sözlerle eleştiren rapor, Ermeni iddialarını destekleyen milletvekillerine övgüler düzüyor.

4-7 Haziran arasında yapılacak Avrupa Parlamentosu kampanyası sırasında "zirve yapan" Türk ve Müslüman düşmanlığına Ermeniler de destek verdi. Taşnak geleneğini temsil eden Avrupa Ermeni Federasyonu, seçimler arefesinde yayımladığı 19 sayfalık raporunda, AP'de temsil edilen siyasî grupların Ermeni meselesindeki tutumunu değerlendirirken, bazı AP üyelerini ağır şekilde tenkit etti, Yeşiller Grubu'nu ise "Türkiye'nin lobisi" olmakla itham etti. PKK'ya yakınlığı ile bilinen Feleknas Uca'nın üyesi bulunduğu Birleşik Avrupa Solu "en tutarlı" grup olarak nitelendirilirken, Uca'nın "soykırım" kararlarındaki katkısına özel atıf yapılıyor. Raporun, Ermenistan'ın işgali altındaki Azeri topraklarından hiç bahsetmezken, Azerilerin Ermeni tarihî mirasına zarar verdiğini iddia etmesi dikkat çekiyor.

OOMEN-RUIJTEN: DÜŞMAN

Yazdığı son iki AP Türkiye raporunda "soykırım" iddialarına yer vermeyen ve bu yüzden Ermenilerin tehditlerine maruz kalan Hollandalı Hıristiyan Demokrat Ria Oomen-Ruijten'in Ermeni meselesinde "düşman" olduğunu ilan eden rapor, Hollandalı milletvekilinin Ermenilere ilişkin "incitici" sözler kullandığını iddia ediyor. Hıristiyan Demokrat Grup içerisinde İngiliz milletvekili Geoffrey Van Orden, İspanyol milletvekili Jose Salafranca Sanchez-Nera ve Letonya milletvekili Vitautas Landsbergis, Türkiye'ye destek vermeleri yüzünden teşhir ediliyor.

Sosyalist Grup'ta ise Ermeni iddialarına destek vermeyenler tek tek sıralanırken bu kişilerin Ermeni davasına "düşman oldukları" ve Türkiye'nin "inkârcılığına" hizmet ettikleri kaydediliyor. Hollandalı Jan Marinus Wiersma, Avusturyalı Hannes Swoboda, Bulgar Kristian Vigenin, Belçikalı Veronique De Keyser, İtalyan Pasqualine Napoletano ve Türk asıllı Vural Öger özellikle "fişlenen" isimler. Türkiye'nin üyeliğini kuvvetli bir şekilde destekleyen eski Fransa Başbakanı Michel Rocard, Öger, Swoboda ve Wiersma'ya ise özel paragraflar ayrıldığı gözleniyor. Swoboda ve Wiersma için "sapıttılar" diyen rapor, ikilinin geçtiğimiz günlerde yayımlanan tarihe ilişkin ortak kitaplarında 1915 olayları için "sözde soykırım" ifadesini kullanmış olması lobiyi çileden çıkarmış. Rocard'ı "Türk lobicisi" olarak etiketleyen rapor, eski başbakanın "zararlı" rolüne işaret ediyor. Vural Öger'e özel bir paragraf ayıran rapor, Türk asıllı milletvekilinin "Kanuni Sultan Süleyman'ın yapamadığını, Avrupa'daki Türkler nüfuslarını artırarak yapacak." sözlerine yer veriyor. Zaman'a konuşan Öger, bu sözlerin tamamıyla bir şaka çerçevesinde dile getirildiğini, hiçbir ciddiyetinin olmadığını, Ermeni lobisinin "şakayı" bile istismar etmesine teessüf ettiğini söyledi.

Liberal Grup'tan Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkan Yardımcısı Andrew Duff ise "Türkiye'nin inkârcılığına destek çıkan zararlı tavırlı" olarak nitelendiriliyor. Ermenilerin en sert eleştirisine hedef olan Yeşiller Grubu'ndan özellikle Joost Lagendijk, Cem Özdemir ve "Kızıl Danny" lakaplı Daniel Cohn-Bendit suçlamalardan nasibini alıyor. Yeşiller için "AP'deki Türkiye'nin en hakiki lobisi" ifadesini kullanan rapor, grubun lideri Bendit için "şaibeli" sıfatını uygun buluyor. Ankara'nın "inkârcı" tavrının bu grup tarafından desteklendiğini ve Yeşillerin "kayıtsız-şartsız" Türkiye'nin AB'ye alınmasını istediğini iddia ediyor. Avrupa Ermeni Federasyonu'nun raporu Ermeni tezlerine destek veren AP üyelerini de tek tek sıralıyor, bu üyeler takdir ediliyor..

 



Bu haber 273 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,657 µs