En Sıcak Konular

Bu uçaklarla yolculuk yapanlar dikkat!

31 Mayıs 2009 15:01 tsi
ABD'den gelen ve domuz gribi tespit edilen 2 Türk vatandaşının genel durumunun iyi olduğunu belirten Sağlık Bakanlığı, bu kişilerle aynı uçakta yolculuk yapanlara şu çağrıyı yaptı:

Sağlık Bakanlığı, ABD'den gelen ve domuz gribi tespit edilen 2 Türk vatandaşının genel durumunun iyi olduğunu ve tıbbi takiplerine devam edildiği bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, New York/ABD'den yola çıkıp İstanbul üzerinden 29 Mayısta İzmir'e gelen bir vatandaş ile Houston/ABD'den yola çıkıp Amsterdam üzerinden aynı tarihte İstanbul'a gelen bir vatandaşta İnfluenza A/H1N1 tespit edildiği anımsatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Hastaların genel durumu iyi olup tıbbi takiplerine devam edilmektedir. Hastaların yakın temaslılarına koruyucu ilaç başlatılmıştır. Hastalarla aynı uçakta seyahat eden diğer yolcular da günlük olarak izlenmektedir. Şu ana kadar yakın temaslılar ve yolcularda herhangi bir hastalık belirtisi tespit edilmemiştir.''

Aşağıdaki tarih ve sefer sayılı uçaklarla yolculuk yapanlardan henüz ulaşılamayan kişilerin günlük takiplerini yaptırmak üzere 112 ücretsiz telefon hattını arayarak, 'Ben domuz gripli hastayla aynı uçakla yolculuk yapan kişilerdenim' şeklinde kendilerini tanıtmaları ve sağlık ekiplerinin kendilerine ulaşmalarını sağlamaları gerekmektedir:

-28 Mayıs tarihinde New York'tan 16.30'da hareket edip 29 Mayıs'ta İstanbul'a inen THY'nin TK 002 sefer sayılı New York-İstanbul uçak yolcuları,

-29 Mayıs saat 13.00'de hareket eden THY'nin TK 324 sefer sayılı İstanbul-İzmir uçak yolcuları,

-29 Mayıs saat 09.50'de hareket eden KLM Havayolları KL 1613 sefer sayılı Amsterdam-İstanbul uçak yolcuları.''

Dünya Sağlık Örgütü'nün konuya ilişkin verilerine de yer verilen açıklamada, DSÖ'nün 29 Mayıs tarihli son duyurusuna göre, dünyada influenza A/H1N1 (domuz gribi) vakası görülen ülke sayısının 53, toplam vaka sayısının 15 bin 510, ölüm sayısının ise 99 olduğu bildirildi.

THY'DEN H1N1 VİRÜSÜ ÖNLEMLERİ

Türk Hava Yollarının (THY), Sağlık Bakanlığının New York'tan gelen bir kişide domuz gribi virüsüne rastlandığını bildirmesi üzerine, gereken tüm ilave tedbirleri aldığı ve uygulamaya başladığı bildirildi.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, hastalık tespit edilen kişinin seyahatini gerçekleştirdiği 2 uçağa, mevcut dezenfekte işlemlerinin yanı sıra ayrıntılı bir şekilde dezenfekte uygulaması yapıldığı, ayrıca bu uçuşlarda görevli kokpit ve kabin ekiplerine koruyucu tedavi uygulanmaya başlandığı ve gerekli gözlem süresi boyuncu uçuştan çekildikleri ifade edildi.

Açıklamada, Sağlık Bakanlığınca alınan önlemler çerçevesinde, 6 Mayıs 2009 tarihinde THY tarafından yapılan basın açıklamasında belirtilen uygulamalar sürdüğü ve ilgili tüm kuruluşlarla tam bir işbirliği içerisinde çalışmaların yürütüldüğü vurgulandı.

aa



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,236 µs