En Sıcak Konular

Erdoğan gece yarısı aradı ve...

31 Mayıs 2009 14:34 tsi
Erdoğan gece yarısı aradı ve...
Başbakan Erdoğan, önceki gece ani bir kararla ekonomiden sorumlu bakanlarla 4.5 saat süren bir toplantı yaptı.

Artan işsizlik ve istihdamın teşvikine ilişkin önlem paketi hazırlayan ekonomi yönetimi önceki gece geç saatlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen sürpriz talimatla heyecanlandı. Başbakan Erdoğan, bir süredir üzerinde çalışılan istihdamı teşvik paketini görüşmek üzere ekonomiden sorumlu bakanları resmi konuta çağırdı. Yaklaşık 4.5 saat süren toplantıda hazırlanan paketle ilgili önerileri tek tek değerlendirdiği öğrenilen Başbakan Erdoğan, ekonomi yönetimine gece mesaisi yaptırdı.

Hurda indirimi masada

Toplantıya ekonominin koordinasyonundan sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma Bakanı Ömer Dinçer katılırken, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le birlikte Tacikistan seyahatinde olması nedeniyle katılamadı.

Toplantıda Başbakan’la çizilen çerçevenin ardından Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun (EKK) da Pazartesi sabah saat 08:00’de toplanmasına ve tedbirlere son şeklini vermesine karar verildi. Söz konusu toplantıyla birlikte paketin çok kısa sürede açıklanacağı beklentisi arttı.

Ekonomi yönetiminin Erdoğan’a özellikle istihdam paketini sunduğu belirtilirken, bazı sektörlere istihdamı ve üretimi teşvik edici uygulamalar ile ÖTV indirimine devam edilip edilmeyeceği ve otomotiv sektörünün hurda indirimi talebinin de masaya geldiği belirtiliyor. İstihdam paketi kapsamında özelikle Çevre ve Orman Bakanlığı’nda çalıştırılmak üzere kamuya 500 bin sözleşmeli işçi alımı, ücretli stajyer çalışan uygulaması, meslek kurslarında ücret uygulaması ve ücretlerin artırılması, istihdam teşviki için prim ve vergi erteleme taleplerinin yer aldığı öğrenildi.

EKK yarın sabah toplanıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la yapılan toplantıda, EKK’nın Pazartesi günü sabah saat 08:00 itibarıyla toplanmasına karar verildi. Neredeyse şafakla birlikte toplanacak olan EKK’nın alınacak önlemlere son şeklini vermesi ve tedbirlerin önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor.

vatan



Bu haber 1,048 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,380 µs