'profesyonel' hatası ! | " /> 'profesyonel' hatası ! | "/>

En Sıcak Konular

İsrail'in 'profesyonel' hatası !

31 Mayıs 2009 10:51 tsi
İsrail'in 'profesyonel' hatası !
İsrail, İngiltere'deki reklam panolarıyla ilgili olarak "profesyonel hata" yaptıklarını itiraf etti.

İsrail Kültür ve Turizm Bakanlığı, Londra'daki pano reklamlarında kullanılan İsrail haritasının 'hatalı' olduğunu kabul etmekle birlikte, reklamları kaldırtma yönündeki girişimi eleştirdi. Söz konusu turizm reklamlarında Batı Şeria, Gazze Şeridi ve Golan Tepeleri, İsrail toprağı olarak gösterilmekte. Londra Ulaşım Birimi, İsrail'in verdiği reklam afişleriyle ilgili olarak 600 şikâyet mektubu aldıklarını açıkladı.

İsrail Kültür Bakanlığı Reklam Bölümü Başkanı Oren Drori de İngiltere'deki reklam panolarıyla ilgili olarak "profesyonel hata" yaptıklarını itiraf etti. Drori, "Reklamlar verilirken maalesef dikkatlice gözden geçirilmemiş. Profesyonel bir hatadır bu. Bu reklamlar billboardlarda da kullanılmamalıydı. Biz bir şeyleri yıkmaya ya da sökmeye çalışmıyoruz. Ama, kültür bakanlığımız bir sonraki reklamların Londra'daki yerlerinde gösterilmesi için işlemi hızlandıracak." dedi. Oren Drori, yeni reklamda İsrail haritasının gösterilmeyeceğini de savundu. Ancak İsrail Kültür ve Turizm Bakanlığı, Londra Ulaştırma Birimi'nin reklamları kaldırmak yönündeki girişiminin doğru olmadığını belirtti.

BİLİNÇALTI OLUŞTURMA HAMLESİ

Filistin Dayanışma Derneği Başkanı Hugh Lanning ise "Bu harita bilerek yapılmış ve Filistin'i haritadan silerek kamuoyunda bilinçaltı oluşturmaya yöneliktir." dedi. Suriye'nin Londra Büyükelçiliği de reklam için, "Her ne kadar Netanyahu istemese de ABD Başkanı, Filistin devletini de içine alan bir barış anlaşmasında ısrar ediyor." açıklamasını yaptı.

Bu arada, Gazze Şeridi'ndeki Hamas yönetimi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Washington'da ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmeden yeni bir şey çıkmadığını, görüşmenin Filistin halkını hayal kırıklığına uğrattığını bildirdi. Hamas sözcüsü Fevzi Barhum, Obama'nın Filistin devletinin kuruluşuna destek sözünün İsrail'in politikaları göz önüne alındığında yetersiz olduğunu kaydetti. Washington Post gazetesi de Obama-Abbas görüşmesini değerlendirirken, Filistin Yönetimi'nin İsrail'deki sağ koalisyonu Amerika'nın baskısı altına sokarak birkaç yıl içinde yerleşim inşaatlarını durdurmaya ve iki devletli çözümü kabul etmeye mecbur bırakmayı planladığını yazdı.

zaman



Bu haber 946 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,180 µs