şok itiraflar | " /> şok itiraflar | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon sanığından şok itiraflar

31 Mayıs 2009 09:20 tsi
Ergenekon sanığından şok itiraflar 

Ergenekon'dan tutuklu Erol Ölmez, şok itiraflarda bulundu.

Örgütün varlığını doğrulayan Ölmez, cuma günkü duruşmada, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğu 14 sayfalık dilekçede, Ergenekon'a nasıl dahil olduğunu ve hangi görevlerde bulunduğunu ayrıntılarıyla anlattı.  
 
Askerlik yaparken seçildiğini, istihbarat toplama amaçlı yetiştirildiğini, silahlı eğitim aldığını söyledi. "Ergenekon'un silahlı kanadı 'Atakurtlar Cumhuriyet Ordusu'nun bir askeriyim." dedi. Tutuklandıktan sonra arayan soran olmadığı için gerçekleri anlatmaya karar verdiğini dile getiren sanık, Çarşamba cemaatine sızmasının, istihbarat amaçlı olduğunu itiraf etti.
 
Ergenekon sanığı Erol Ölmez, mahkemeye sunduğu dilekçede, 1990'da askerken hayatının tamamen değiştiğini, usta birliğinde kendisini keşfeden kod adı 'Çerkez Ali' olan kişinin, askerliğini sonlandırarak kendisini çok özel bir birimin içine aldığını iddia etti.

Asıl adı 'Atakurtlar' olan birlikteki istihbarat ve silahlı kanatta yetiştirildiğini, 'İstanbul Avrupa yakası ve tüm Trakya'nın başkanı' olduğunu öne sürdü. Daha sonra 1998 yılında kurulan Ergenekon yapılanmasında görev aldığını anlattı. Ergenekon yapılanmasının 'Cumhuriyetçi, ulusalcı ve Atatürk milliyetçileri tarafından kurulan, 11 onursal üyesi bulunan bir yapılanma' olduğunu açıkladı.

Örgütün içinde her kesimden insanların yer aldığını, hizmet dışında bir amaçlarının olmadığını, silahlı örgüt olmayı kabul etmeyen mütevazı insanlar olduklarını ileri sürdü. Şunları söyledi: "Atakurtlar ismine ekleme yapılarak 'Atakurtlar Cumhuriyet Ordusu' kuruldu. Ergenekon'un sağ kolu olmuş, istihbarat ve silahlı kanadı oluşturulup Ergenekon'a dahil edilmiştir. Bu birim, şu anda olduğu gibi halen aktif haldedir.

Ben çok özel olarak eğitim almış, en iyi şekilde yetiştirilmiş bir kişiyim. Atakurtlar Cumhuriyet Ordusu'nun bir askeriyim. Birçok konunun şahidi olarak artık susmayacağımı, gerçeklerin gün yüzüne çıkmasının zamanı geldiğini söylemek isterim. Nedeni ise cezaevine girdiğim günden beri beni yalnız bıraktılar. Kimse sahip çıkmadı. Zaten ilk şart, 'Başına bir hal gelirse kendinle başbaşasın' denildi. Bu konuları ciddiye almanızı isterim."

APO'YU EBEDİYEN SUSTURACAKTIK

Bosna-Hersek'te savaştığını, bu süreçte çok sıkıntı ve zorluklar çektiğini dile getirdiği dilekçesinde, şunları anlattı:

"1993 ortalarında İtalya'da Cenova'da bir süre otelde kaldım. Yanıma Çerkez Ali geldi. Abdullah Öcalan'ın geleceğini, Roma'da ve Milano'da kalacağının istihbaratını aldıklarını söyledi. Benim görevim ise Apo'yu ebediyen susturmaktı. Öcalan'ı 6 gün bekledik. Ankara'dan otele gelen bir telefonla, gelmeyip Şam'a gittiğini öğrendik. Beni Türk konsolosluğuna bırakıp, pasaportsuz olarak, bir Türk gemisine yerleştirdiler. Gemiyle Derince limanına geldim. Sonra tekrar Çerkez Ali ile görüştük. Çerkez Ali, çok kuvvetli bir devlet adamıdır.''

Erol Ölmez, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının 'sabotaj' olduğunu anlattı. Yazıcıoğlu'na suikast kararının Ankara'da, 17 Kasım 2007'de kendisinin de katıldığı özel bir toplantıda alındığını ileri sürdü. Erol Ölmez'in adı 3 polisin şehit düştüğü ABD İstanbul Başkonsolosluğu saldırısında da geçmişti. Saldırıda öldürülen Bülent Çınar'ın, Erol Ölmez'le telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıkmıştı.

Yeri geldi tarikatçı oldum, yeri geldi özel yetkili

Ülkesine hizmet ettiğini savunan Erol Ölmez, "Susmanın bana faydası olmadığının ve gerçeklerin gün yüzüne çıkmasını zamanının geldiğini düşünmekteyim. Bu yazdıklarım bir itiraf değildir. Vicdan azabının bana vermiş olduğu rahatsızlıktan dolayı konuşmanın zamanının geldiği kanaatindeyim. Görevim icabı birçok kılığa girdim. Yeri geldi tarikatçı oldum, yeri geldi özel yetkili bir insan oldum. Bana Arapça dahi öğretildi. Şunu bilmelisiniz ki Çerkez Ali beni düşünmektedir ve ben eninde sonunda bu cezaevinden elbet çıkacağım. Yeter ki çark artık tersine dönsün. Çünkü dışarıdakiler bizi çıkarmanın savaşını veriyor." şeklinde konuştu.


Çarşamba'ya sızma planı

Ergenekon'un Çarşamba cemaatine sızma planı daha önce deşifre olmuştu. Erol Ölmez ile aynı davanın sanıklarından Kahraman Şahin arasında geçen telefon görüşmesi Ergenekon'un birinci iddianamesinde yer almıştı. 17 Eylül 2007 tarihinde gerçekleşen görüşme şöyle:

K.Ş: Neredesin?

E.Ö: Taksim'e geçiyorum. Ordan da Çarşamba'ya geççem. İftardan sonra akşam 8, sabah 8 nöbete devam yani. Biz de mollaların arasına takıldık. Girdik işte ne yapalım? Soktunuz bizi o taraf Çarşamba'ya.

K.Ş: Görevini tam yerine getir.

E.Ö: Yarın karargaha geliyorum. Ne yapıyorsun? Oruçlu musun?

K.Ş: Yok değilim.

E.Ö: Yok ben tutarım. Ben hoca adamım biliyorsun. Sakal bıraktım. Molla oldum.


Tahliye olana 'itirafçı' suçlaması

Ergenekon davasında yargılanan tutuklu sanıklar, tahliye olan sanıkları 'itirafçılık' ile suçluyor. Tutuklu sanıklardan Kemal Kerinçsiz'in avukatları Tolga Akalın ve Gönül Kerinçsiz, mahkemeye sundukları dilekçelerinde tahliye olan sanıklar hakkında ilginç iddialarda bulunuyor.

Dilekçede tutuklu sanıklardan Muammer Karabulut'un konuşmaması karşılığında 41. duruşmada tahliye edildiği ileri sürülüyor. Yine 65. duruşmada tahliye olan Vatan Bölükbaşoğlu itirafçılık ile suçlanıyor. Tutuklu sanıklar, özellikle duruşmalar sırasında tutuklu sanıkların savcılarla ve hakimlerle görüşmesine tepki gösteriyor. Savcılarla konuşan sanıklar, sanıklardan Kemal Kerinçsiz tarafından sık sık uyarılıyor.
 

Zaman

 



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    23,403 µs