En Sıcak Konular

Türkiye mayınlı arazileri temizlemek zorunda

30 Mayıs 2009 19:10 tsi
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ottowa anlaşması uyarınca Türkiye'nin mayınlı arazilerini temizleme zorunluluğu bulunduğunu belirterek, “Bunu devlete çok fazla yük getirmeden, mümkün olan en az maliyetle bu uluslararası yükümlülüğümüzü

AKP Tekirdağ İl Kogresi'ne katılmak için gelen Bağış, Tekirdağ Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik girişinde Vali Aydın Nezih Doğan ve bazı daire müdürleri tarafından karşılanan bakan Bağış, karşılama töreni ardından valilik makamına geçti ve burada Vali Doğan'dan kentin sorunları hakkında bilgi aldı. Bakan Bağış, 29 Mart seçimlerinde AKP’den belediyeyi devralan CHP'li Belediye Başkanı Adem Dalgıç'ı kutladı. Bakan Bağış daha sonra AKP Tekirdağ İl Kongresi'nin yapıldığı İsmet İnönü Spor Salonu’na geçti. Buradaki kongreye AKP Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut ile Necip Taylan, Kırklareli Milletvekili Ahmet Sarıçam ve çok sayıda partili katıldı. Bakan Bağış yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik mesajı verirken 3'ncü genel seçimlerden de tek parti iktidarıyla çıkacaklarını iddia etti.

Kongre çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı Egemen Bağış, DTP'li milletvekillerinin ifade vermeye yanaşmamaları ve haklarında fezleke hazırlanmasının AB sürecine nasıl yansıyacağı konusundaki soruya, şu karşılığı verdi:

“Şu anda AB yetkililerinden benden bu konuyla ilgili bilgi isteyen olmadı. Bu konuda yaptığımız görüşmelerde yorum yapan da olmadı. Devam eden yargı süreci var. Her demokraside olduğu gibi yargı bağımsızdır. Bağımsız yargı anladığım kadarıyla davada erteleme kararı almıştır. Davanın vakti zamanı geldiğinde arkadaşlarımız gerekli açıklamaları yapacaklardır. Gerekli ifadeleri vereceklerdir. Türkiye’nin gerçekten demokratik bir ülke olmasını istiyorsak hepimiz üzerimize düşen görevleri yapmalıyız diye düşünüyorum.”

Sürecin Türkiye- AB ilişkilerinde kaos oluştup- oluşturmayacağına ilişkin soru üzerine bakan Bağış, “Negatif değil, pozitif düşünelim. Türkiye'nin kaosa sürüklenmesinden hiç kimsenin kazancı olmaz. Ancak Türkiye'nin düşmanlarının kazancı olur. Hepimiz pozitif düşünelim. Türkiye’yi kaosa sokmamak için elimizden geleni yapalım” diye konuştu.

Mayınlı arazi konusuna değinen bakan Bağış, Ottowa Anlaşması uyarınca Türkiye’nin mayınlı arazilerini temizleme zorunluluğu bulunduğunu, bunun Bu uluslararası yükümlülük olduğunu söylerken, yasama çalışmalarının devam ettiğini anlattı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın PKK konusundaki düşüncelerini değerlendiren Bağış, şöyle konuştu: “İnşallah Sayın Baykal samimidir. Biz Türkiye'nin barışa kavuşması için herkesin çözüm önerilerini dinlemeye hazırız. Sayın Baykal'ın Genel Başkanımıza ziyaret borcu vardır. Biliyorsunuz onlar genel merkezlerine taşındıkları zaman Sayın Başbakanımız merkez binalarına ‘hayırlı olsun' ziyaretine gitmiştir. Bundan birkaç ay geçtikten sonra biz bu kez yeni bir binaya taşındık. Yaklaşık neredeyse 2 yıl olacak yeni binamıza taşınalı, iadeyi ziyareti bekliyoruz. Çünkü Türk kültüründe bu tür hassasiyetler vardır. Benim Sayın Baykal’a adet, gelenek ve örf öğretmek haddim değildir. Benden çok daha tecrübeli, yaşı benden çok daha büyük bir siyasetçidir. Bu vesileyle iadeyi ziyareti de yapar, eğer farklı düşünceleri varsa, Türkiye’nin kronikleşmiş sorunları için bir çözüm önerisi varsa, sayın Başbakanımız bunu çeşitli vesilelerle dile getirdi. Biz herkesin yapıcı fikirlerini dinlemeye, eğer haklı oldukları mantıklı bir çözüm önerileri varsa bunu uygulamaya hazırız. Bu sayın Baykal için de geçerlidir. Sayın Bahçeli için de geçerlidir. Diğer siyasetçiler için de geçerlidir. Yeter ki Türkiye'nin sorunlarını birlikte çözme iradesini ortaya koysunlar. Sorunun değil çözümün bir parçası olmaya çalışsınlar.”



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,893 µs