En Sıcak Konular

Varlık Barışı'nın süresi uzatılıyor

29 Mayıs 2009 14:55 tsi
Hükümet, yurtdışı ve yurtiçi ekonomik varlıkları sisteme kazandırmak için geçtiğimiz aylarda çıkarılan Varlık Barışı yasasının süresini uzatmayı planlıyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, varlık barışında süreyi uzatmayı düşündüklerini, bu konudaki çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Geçtiğimi Kasım ayında yürürlüğe giren kanun kapsamında, başvuru yapacaklar için 3 aylık beyan süresi tanımış ve bu süre 2 mart tarihinde sona ermişti.

Kanuna göre, yurtdışındaki varlıklardan yüzde 2, yurtiçindeki varlıklardan ise yüzde bir kereye mahsus yüzde 5'lik vergi alınması öngörülmüştü.

Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre belirtilen süre içerisinde 14 milyar TL'ye yakın beyanda bulunulduğu, fakat tahakkuk eden tutarın bu rakamın çok altında kaldığı belirtilmişti.

Uzmanlar, hükümetin beklentinin altında kalan miktar nedeni ile ikinci adımı attığı söylerken, bu düzenlemenin mecliste hali hazırda bulunan bir torba yasaya eklenerek gerçekleştirileceği ifade ediliyor.

ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKİCİ

Uzmanlar, düzenleme ile ilgili açıklamanın zamanlamasınını da dikkat çekici bulurken, bunun uzayan IMF anlaşmasına alternatif kaynak yaratma çabalarının bir sonucu olabileceğini de ifade ediyorlar.

Konu ile ilgili görüşlerini bir televizyon kanalına açıklayan Tekstil Menkul Değerler'den Uğur Konuk, "Bu gelişmenin eylüle kalma ihtimali çok yüksek olan  belki de hiç yenlilenmeyecek bir IMF anlaşması ile aynı döneme gelmesini de manidar buluyorum." dedi.



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,664 µs