En Sıcak Konular

Fosforlu maymunlar, kamikaze uzaylılar

29 Mayıs 2009 14:53 tsi
Fosforlu maymunlar, kamikaze uzaylılar Cuma haberlerini sunuyoruz: İşte günün en garip 2 haberi.

iyibilgi Ankara

Bugün Cuma ve Türk basını bir “gelenek” olarak hafta sonuna doğru “yumuşar”. Yani “yazı işleri masası jargonuna” göre daha “soft” haberler gündeme gelir.

Bugünden öyle oldu ve iki ilginç haber servis edildi… Aslında bu haberler “yumuşak veya hafif” tanımlamasını haketmiyor. Hatta denebilir ki belki en önemli haberler bunlar.

Tabii üzerinde yeterince düşünülür, işin nereye varabileceği konusunda fikir üretilirse…

İşte o haberler…

1) Kamikaze uzaylılar kendilerini meteorun önüne atıp dünyayı kurtardı mı?

Haber bir asır öncesinin. Daha doğrusu olay yüzyıl önce gerçekleşiyor. 1908'deki 'Tunguska' olayında bir UFO'nun, Dünya'yı yok edecek dev göktaşının 'önüne geçip' kıyameti önlediği iddia ediliyor.

Gerçekten de bu tarihte Rusya’nın (tabii zamanın Sovyetler’i oluyor!) Sibirya'nın doğusundaki Tunguska bölgesinde bu türden bir çarpışmanın belirgin izleri bulunmuştu. Bu olaya “Tungusta vakası” ismi verildi.

Şimdi konuyu araştıran bir Rus bilim ekibi, bölgede uzay gemisi parçası bulduklarını öne sürdü. Tabii bu durumdan böylesi bir teori nasıl üretildi henüz bilinmiyor ama Yuri Lavbin liderliğindeki bilim adamları, uzay gemisinin, Dünya'yı yok etme kapasitesine sahip meteorun önüne geçerek, kıyameti önlediğini öne sürüyor.





 

Yani bir tür iyi niyetli “Kamikaze” vakası. Meteorun 1 milyar ton ağırlığında olduğunu tahmin eden uzmanlar, yeryüzünden 10 km yukarıda gerçekleşen çarpışma sayesinde, Dünya'nın yok olmaktan kurtulduğu iddiasında.

Dr. Lavbin teorisine gayet inanıyor. Sözleri şöyle: “"Tamamen eminim. Üstün bir uygarlığa ait güçlerce kurtarıldığımızı resmen söyleyebilirim".

Patlama sonucunda 2.150 kilometrekarelik alanda 60 milyon ağaç kül olmuş, bölge halkı patlama öncesi gökyüzünde Güneş kadar parlak dev bir ateş topu gördüklerini, söylemişti. Patlamanın sarsıntısını, Avrupa'daki birçok rasathane de kaydetmişti.

Teorinin tamamı doğru olsa bile uzaylıların bu fedakarlığını ispatlayıp, onlara yüksek minnetarlık göstermemezi sağlayacak iddianın doğruluğu şu an için hayli tartışmalı olsa gerek. Yine de karar sizin.

2) Denizanasından maymun olur mu?

Tabii bu ara-başlık biraz konuyu çarpıtıyor. İşin aslı, bugün basına yansıdığı şekliyle verilirse daha doğru olur: “Fosforlu maymun!” Yine de denizanalarının önemli bir fonksiyonu var bu haberde.

Şöyle ki: (Sıklıkla olduğu gibi) Japon bilim adamları maymun embriyonlarına bir virüs enjekte etmişler. Virüsün içinde “denizanası geni” mevcut. Bunları da ana rahmine yerleştirmiş ve 5 yavru almışlar.





 

Buluş şu ki; bu 5 yavrudan 4’ü parlıyor. Yani fosforlu. Maymunlara ultraviyole ışığı altında bakıldığında yeşil yeşil parlıyorlar. Denebilir ki bu ne işe yarar? Muhtemelen maymunların hiçbir işine yaramayacak.

Ancak bu türden denemelerin bir sınırı yok. Bir canlıdan diğerine bir özellik aktarılması fikri o kadar cazip ve insanoğlunun hırsını keskinleştiren bir konu ki, aklınıza gelen herhangi bir hayvanın özelliğini, yine aklınıza gelen bir başka hayvana aktardığınızı ve bunların olasılıklarını şöyle bir düşünün deriz.

Tabii bunun ne denli iyi bir fikir olup olmadığı da elbette yine sizin kararınız!

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,236 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,634 µs