En Sıcak Konular

AKP'li başkana pompalı saldırı

29 Mayıs 2009 13:43 tsi
ALANYA'nın Tosmur Beldesi Belediye Başkanı AKP'li Musa Özdemir, işyerine ceza yazılan market işletmecisi 40 yaşındaki Yahya Yılmaz'ın pompalı tüfekli saldırısına uğradı.

Saçmanın sol gömlek kolunu deldiği Başkan Özdemir, olayın şokuyla kendisini belediye binasının içine attı.

Alanya'nın Tosmur Beldesi'nde market işletmecisi Yahya Yılmaz, bugün saat 11.30 sıralarında Belediye Binası önünde Başkan 47 yaşındaki Musa Özdemir'e pompalı tüfekle ateş etti. Saçmalardan biri 3 dönemdir başkanlık yapan Özdemir'in sol gömlek kolunu deldi. Başkan Özdemir olayın şokuyla kendisini belediye binasına attı. Silahlı saldırgan binaya bir el daha ateş ederek başkan Özdemir'in peşinden içeriye girdi. Bu sırada belediye binasının yaklaşık 10 metre yanında bulunan Cumhuriyet Polis Merkezi'nde görevli polisler olay yerine gelerek, başkanın makam odasına doğru giden zanlıyı silahıyla birlikte yakaladı. Gözaltına alınan Yılmaz'ın sorgusu Cumhuriyet Polis Merkezi'nde sürüyor.

Belediye Binası içinde hizmet veren sağlık ocağı görevlileri, saldırıdan yara almadan kurtulan Özdemir'i makam odasında sağlık kontrolünden geçirdi.

BELEDİYE CEZA YAZMIŞ

Yahya Yılmaz'ın işlettiği markete geçen hafta Tosmur Belediyesi tarafından kamu arazisini işgal ettiği için 2 bin TL para cezası kesildiği belirtildi.

ÇAPULCULARA PABUÇ BIRAKMAM

AKP'li Tosmur Belediye Başkanı Musa Özdemir, olayın ardından yaptığı açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren kişinin 10 yıldır beldede sorun çıkaran birisi olduğunu söyledi. Belde için çalışmaya devam edeceğini belirten Özdemir, “Çapulculara pabuç bırakmam. Bu saldırgan, 10 yıldır beldemizde sürekli sorun çıkaran birisi. Encümen kararı ile işyerine ceza yazmıştık. Cezanın tebliğinin ardından saldırıya maruz kaldım. Saldırgan daha önce de küfür ve hakaret ederek zabıtalarımıza saldırmıştı. Devlet otoriteyi sağlar, geri adım atmaz” diye konuştu.

Olayın ardından Alanya Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, AKP Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Güney, Alanya Ticaret Odası Başkanı Kerim Aydoğan ve belde belediye başkanları Özdemir'in makamına gelerek ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulundu.

hurriyet



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,485 µs