En Sıcak Konular

Obama 'internet komutanı' atayacak

29 Mayıs 2009 13:06 tsi
Obama 'internet komutanı' atayacak Artık 'Sanal Savaş' çağındayız. Barack Obama, ABD'nin hem devlet kurumlarının hem de özel sektörün bilgisayar sistemlerini yabancı sanal ajanlara karşı koruyacak bir güvenlik birimi oluşturuyor.

Obama'nın başına bir generali ataması beklenen "siber çar" makamının, ulusal güvenlik danışmanı statüsünde olacağı belirtiliyor. Resmi ve özel bilgisyar sistemlerini sanal ajanların yanı sıra hacker'lar, kriminal çeteler ve teröristere karşı da koruyacak "askeri sanal alem komutanlığının" bugün açıklanması bekleniyor. Ayrıca Obama yönetimi, halkı da internet üzerinden oluşabilecek güvenlik tehditleri konusunda bilinçlendirmek için yeni bir eğitim kampanyası başlatmayı da planlıyor. Yeni 'siber çar', Başkana bağlı olacak ve hem Ulusal Güvenlik Konseyine hem de Ulusal Ekonomik Konseye sürekli rapor hazırlayacak. 

İnternet komutanlığı kurma kararı, Pentagon'un internet ağının ve bilgisayar sistemine yönelik son 1 yılda 360 milyon 'hack' girişimini tespit ettiği haberlerinden sonra geldi. Pentagon bilgisayarları 2006 yılında 6 milyon girişime maruz kalmıştı. Sayısı olağanüstü artan hackleme girişimlerinin sebep olduğu hasarları tamir için, ABD savunma bakanlığı sadece son 6 ayda 100 milyon dolar harcadı. Ulaştırma Bakanlığı da, hacker'ların bu ay başında bakanlığın personel kayıtlarının bulunduğu sisteme girmeyi başardıklarını, ve bunun ABD'nin hava ulaşım sistemi için risk doğurduğunu açıklamıştı. ABD yetkilileri, 'hack'leme girişimlerinin büyük bölümünün Çin ve Rusya kaynaklı girişimler olduğu bilgisini veriyor. Wall Street Journal gazetesinde geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir haberde, siber ajanların, ABD'nin ulusal elektrik sistemine ve Pentagon'un en büyük silah programı olan 300 milyar dolarlık "Joint Strike Fighters" adlı projeye ulaştıklarını yazmıştı.

haber7



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,098 µs