En Sıcak Konular

Dünyanın en ilginç konseri

29 Mayıs 2009 12:08 tsi
İzmir'in Seferihisar ve Bornova ilçelerinde konserler veren Stuttgart Senfoni Orkestrası, kaldıkları Güven İkinci Bahar Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde değişik bir konsere imza attı.

Orkestranın 58 üyesi odaların balkonunda enstrümanlarını çalarken, şef Frederic Tshumi taktığı papyonuyla havuzdan orkestrayı yönetti. Yaşam Merkezi'nin 30 sakini konseri şaşkın bakışlarla izlerken, orkestra üyeleri hayalini kurdukları konseri Türkiye'de gerçekleştirmekten mutlu olduklarını söyledi.

İLGİNÇ KONSERDEN FOTOĞRAFLAR

Sığacık'ta tarihi kale içinde ve Bornova'da konserler veren dünyaca ünlü Stuttgart Senfoni Orkestrası, Türkiye'den ayrılmadan önce Seferihisar'da kaldıkları Güven İkinci Bahar Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde oldukça değişik bir konser verdi. Yaşam Merkezi'ni adeta bir konser salonuna çeviren orkestra üyeleri, smokinleriyle ve konser kıyafetleriyle odaların balkonlarına çıkarak enstrümanlarını akort etmeye başladı. Şef Frederic Tshumi ise tişörtünün üzerine taktığı papyonu ve eline aldığı bagetiyle havuza girerek, orkestranın konserini başlattı. Yaşam Merkezi sakinleri konseri hayranlıkla izlerken, müziğin sesini tesisin dışından duyanlar da içeri girerek alkışla tempo tuttu. Orkestra, yarım saati geçen konserinde 12 parça seslendirdi.

ORKESTRADA BİR TÜRK

Orkestranın tek Türk sanatçısı keman virtüözü Olcay Atalay, annesinin ve kızkardeşinin Yaşam Merkezi'nde kaldığını belirterek, “Orkestra üyeleri burada kaldıkları bir hafta içerisinde rüyalarını süsleyen günler geçirdi. Havuzdan senfoni konseri de bütün arkadaşları hayaliydi” dedi. Seferihisar Belediyesi, Bornova Belediyesi ve Almanya'nın Goethe Enstitüsü'nün katkılarıyla orkestranın Türkiye'ye geldiğini belirten Atalay, “Ben de burada ülkemi arkadaşlarıma anlatma fırsatı buldum. Almanya'da gördükleri Türklerin onlarda bıraktığı izlenimden çok farklı, modern ve Avrupa'ya daha yakın bir halk ile karşılaştıklarını söylediler. Emeği geçen herkese hem bir İzmirli hem de orkestranın bir ferdi olarak çok teşekkür ediyorum” dedi.

MEMNUN KALDILAR

Orkestranın eski şefi ve keman virtüözü Manfred Nonnenmann, Türkiye'de çok sıcak karşılandıklarını, inanılmaz bir ilgi gördüklerini ifade ederek, “Sığacık Kale İçi muhteşem bir mekan. Tarihi bir alanda, tarihinin ilk konserini vermek bizi çok heyecanlandırdı. Ayrıca Türk halkının senfoniye olan ilgisi, konser alanını doldurması bizim için çok önemli çok mutlu olduk” dedi.

Bir diğer sanatçı Maryon Moll da, “Çok güzel günler geçirdik. Kemeraltı'nı, Efes'i gezdik, Meryem Ana'yı ziyaret ettik. Türk halkının bize anlatılanlardan gördüklerimizden çok farklı olduğunu gördük. Bize bu imkanı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Hürriyet



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,647 µs