En Sıcak Konular

7 ilde büyük operasyon

29 Mayıs 2009 11:56 tsi
İzmir ile 7 ilde düzenlenen operasyonlarda hastane, belediye, kamu kurumlarının yemek, temizlik ve özel güvenlik ihalelerine fesat karıştırıp haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 51 kişi adliyeye sevk edildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekipleri, İzmir ve Ege Bölgesi'ndeki bazı illerde, hastane, belediye ve bazı kamu kurumlarının yemek, temizlik, özel güvenlik ihalelerine fesat karıştırıp haksız kazanç elde ettiği öğrenilen kişileri takibe aldı.

Mali polisin yaklaşık 6 ay süren istihbarat çalışması ve teknik takibinin ardından zanlıların yakalanması için İzmir, İstanbul, Manisa, Balıkesir, Bingöl, Diyarbakır, Erzurum ve Şırnak'ta operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, aralarında 16 kamu çalışanı, Buca Belediyesinin 2 eski meclis üyesi ile özel şirket görevlilerinin de bulunduğu 51 kişi yakalandı.

Mali polisin araştırması ve zanlıların sorgulanması sonucu, 63 kamu ihalesine fesat karıştırıldığı, bu suretle haksız kazanç elde edildiği, devletin zarara uğratıldığı, kamu görevlilerinin rüşvet alarak menfaat temin ettiğinin belirlendiği bildirildi.

Yakalanan kamu kurumu yöneticilerinin ihaleler öncesinde bazı özel firma sahiplerine detaylı bilgi verdiği, ihale şartnamesini bu firmaların kapasitelerine uygun hazırladığı, firma tarafından verilebilecek fiyata yakın ihale bedeli hazırladığı ileri sürüldü.

Gözaltına alınan özel firma yöneticilerinin, ihalelerle ilgili taleplerini yerine getirmeyen kamu kurumlarında görevli ihalelerden sorumlu yetkililerin görev yerlerinin değiştirilmesini sağladığı, ihalelerde uyumlu hareket edebilecekleri kişilerin bu görevlere getirilmesini amaçladığı, kamu kurumlarındaki ihalelere katılacak başka firma yöneticilerini engellemek amacıyla fiziki baskı uyguladığı, bazı kamu kurumlarının yetkililerinin düğün, yemek, konaklama, uçak bileti, ev tadilatı gibi giderlerini karşıladığı öne sürüldü.

Emniyet müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 51 zanlı, “cürüm işlemek amacıyla suç örgütü kurma”, “kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan ihalelere fesat karıştırma”, “kamu ihalesi kanununa muhalefet” ve “rüşvet” suçlarından adliyeye sevk edildi.

A.A.



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,479 µs