uyarı! | " /> uyarı! | "/>

En Sıcak Konular

DTP'li Demirtaş'tan uyarı!

29 Mayıs 2009 09:18 tsi
DTP'li Demirtaş'tan uyarı! Kürt sorununun çözümüne yönelik umutlar artarken DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş'tan ilginç bir uyarı geldi.

Çözüm istemeyen güçler provokasyon yapabilir  
 
 
Demirtaş, 'tartışma zemininin ve diyalog arayışı'nın provoke edilebileceğini söyledi. Herkesin dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Demirtaş, "Bu süreci bozup tekrar çatışmaya sürüklemek ve diyalog zeminini ortadan kaldırmak isteyen güçler fırsat kolluyor.  
 
Ergenekon'un bitmesi isteniyorsa en önemli ayağı olan Kürt sorununun çözülmesi gerekir." ifadelerini kullandı. Bazı güçlerin çatışmanın sürmesini istediğine dikkat çeken Demirtaş, herkesi sorumlu davranmaya çağırdı. Demirtaş, "Sadece sivil alanın değil, ordunun da, PKK'nın da dikkatli olması lazım. Herkesin. Bu süreçte operasyonların durmasını istiyoruz. Çatışma ve ölüm olmasın. Acılar üzerinden hiçbir şeyi tartışamayız." dedi.

Ergenekon'un bu kadar güçlenmesinin en önemli nedeninin Kürt sorunu olduğunu vurgulayan Demirtaş, şu görüşleri savundu: "Kan aktıkça birileri bunun üzerinden kendini iktidarda tuttu. Hükümetler değişse bile devleti kontrolünde tuttu ve bunun dışına çıkmayı düşünen herkesi yok etmeye çalıştı. Ergenekon, Kürt meselesini varlık-yokluk meselesi haline getirmiş durumda. Çatışmanın bitmesini istemeyen güçler, provokasyon yapıyor. Sorunun bitmesini istemiyorlar. Bu açık bir şekilde ortada."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'Kürt sorunu Türkiye'nin öncelikli sorunu' şeklindeki açıklamasını önemsediklerini anlatan Demirtaş, somut çözüm önerilerini tartışmaya hazır olduklarını dile getirdi. Demirtaş, bu sürece CHP ve MHP'nin de katkı sunmasını istedi. MHP'nin tavrının çok sert olduğuna ve kapılarını tamamen kapattığına işaret eden Demirtaş, CHP'nin nispeten olumlu bir tavır takındığını belirtti. Demirtaş, "Bu iş dış aktörlere bırakılmak istenmiyorsa iç aktörler, bunun dışında tutmamalıdır kendini. Bu konuları hep birlikte tartışabilmek toplumda ciddi bir olgunlaşma yaratır." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,864 µs