-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Menderes'e yapılan Apo'ya yapılmadı! -Video

28 Mayıs 2009 17:08 tsi
Menderes'e yapılan Apo'ya yapılmadı! -Video Adnan Menderes’in yakasına yapışıp “özgürlük istiyorum” diyen genç Deniz Baykal mıydı, yoksa başkası mı? Yıllardır tartışılan bu konuyla ilgili açıklama geldi.

Menderes’in avukatı Talat Asal, Menderes’in yakasına yapışan ismin Deniz Baykal olduğunu açıkladı. Kanala’da gazeteci Ömer Şahin’in “Görüş Farkı” programına katılan Asal, “ O zaman öyle söylendi. Bende öyle biliyorum. Fakat Baykal hep bunu reddetti. Yakaya yapışmayı reddediyor da orda bulunmadım demiyor. Nümayişçiler içinde ve nümayişçilerin başında. Ha yakasına yapışmış ha yapışmamış yakısına yapışılmasına tesir edilen heyetin içinde. Niye inkar ediyor anlamadım ben?” diye konuştu. Deniz Baykal, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda Menderes’in yakasına yapışmadığını söylemişti.





Menderes’e yapılan Apo’ya yapılmadı

27 Mayıs darbesi ve Menderes ailesinin yaşadığı acıların canlı tanığı olan Talat Asal, tarihi açıklamalar yaptı. Menderes’e yapılanların 30 bin kişinin katili Apo’ya yapılmadığını vurgulayan Asal, “ Yassıada, İmralı’dan son derece ağır şartlar altında idi. Düşünebiliyor musunuz İmralı’daki mahkumun(Apo) yakınları daima görüşebiliyor.Avukatı olarak ben Otel’de yer bulamadım. Berrin Hanımefendi(eşi) ve Aydın Beyefendi(oğlu) her türlü çabaya rağmen bir kez görüşebildiler”

Darbecilerin Yasakladığı Şarkı

27 Mayıs darbesinin komik yasaklarını da ilk kez anlatan Talat Asal şunları söyledi:” Her şey yasaktı. Benim Beyoğlu’nda yürümem yasaktı mesela. TRT’ye tayin edilen bir Albay “Ada Sahillerinde Bekliyorum” şarkısının çalınıp söylenmesini men etmiş. Ada, yassıadayı çağrıştırıyor diye”
Menderes’in atının yediği otun parası istendi

Talat Asal, 27 Mayıs darbesi sonrası kurulan mahkemede Afgan Kralı’nın Menderes’e hediye ettiği At’ın yediği otun parasının bile istendiğini söyledi.27 Mayıs’ta hak ve hukukun katledildiğini vurgulayan Asal, “Allah bu milleti her türlü darbe ve müdahaleden korusun” diye konuştu.



Bu haber 1,418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,917 µs