En Sıcak Konular

Şehitlerin isimleri ve gönderildiği iller

28 Mayıs 2009 16:34 tsi
Çukurca'da PKK'lı teröristlerin daha önceden yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan 6 asker için, Şırnak'ta tören düzenlendi. Şehitlerin isimleri ve ateş düşen iller:

Şehit askerler için Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında düzenlenen törene, Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olca, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Hacıoğlu, askerler ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Törenin ardından, Şehit Uzman Çavuş Ziya Bener'in cenazesi Yozgat'ın Yerköy ilçesine, Şehit Piyade Er Özkan Dumlu'nun cenazesi Bingöl'e, Şehit erler Cafer Çelik ve Adil Yıldız'ın cenazeleri İstanbul'a, Şehit Er Kemal Özevin'in cenazesi Siirt'e, Şehit Piyade Er Deniz Demirci'nin cenazesi Ankara'ya gönderildi.

Şehit askerlerden üçünün ailesinin İstanbul Gaziosmanpaşa'da oturduğu öğrenildi.

PATLAMADA ŞEHİT OLAN ER CAFER ÇELİK'İN BABASI, OĞLU İLE EN SON 2 GÜN ÖNCE KONUŞTUĞUNU SÖYLEDİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Er Cafer Çelik'in İstanbul'daki baba evinde hüzün var.

Çelik'in Gaziosmanpaşa Beşyüzevler'deki evine şehit olduğu haberinin ulaşması üzerine, apartmana ve çevredeki evlere Türk bayrakları asıldı.

Binanın önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan baba Nail Çelik, oğlu ile en son 2 gün önce telefonla konuştuğunu belirterek, ''Hala tam olarak nerede askerlik yaptığını bilmiyorum. Telefon açtığında konuşabiliyorduk. O gün annesiyle de konuşmuştu'' dedi.

Çelik, oğlunun herkes tarafından sevilen bir çocuk olduğunu ifade ederek, ''Devlete karşı boynumuz eğridir'' diye konuştu.

3 kardeşin en küçüğü olan Cafer Çelik'in 6 ay önce askere gittiği ve askerden önce de amcasının fırınında çalıştığı öğrenildi.

Bu arada, şehit haberi geldiği sırada anne Nezahat Çelik'in evde olmadığı ve bir ambulans eşliğinde bulunduğu yerden eve getirilerek haberin verildiği bildirildi.

ER KEMAL ÖZEVİN İÇİN, SİİRT'TE CENAZE TÖRENİ DÜZENLENECEK

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Er Kemal Özevin için, Siirt'te cenaze töreni düzenleneceği bildirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Çukurca ilçesinde meydana gelen patlamada şehit olan 6 askerden Kemal Özevin'in (21), Siirt'e bağlı Kışlacık köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Şehit Er Özevin'in Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığında istihkam er olarak görev yaptığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

''Er Özevin, vatani görevini yaparken, 27 Mayıs gecesi saat 23.30'da Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yola yerleştirilen mayının patlaması sonucu şehit olmuştur. Şehidimizin cenazesi, 29 Mayıs 2009 Cuma günü Sancaklar Camisi'nde cuma namazını takiben kılınacak cenaze namazının ardından törenle Şeyh Muhammed Kazım Mezarlığında toprağa verilecektir.''

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında dün gece PKK'lı teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu 6 asker şehit olmuş, 8 asker yaralanmıştı.

UZMAN ÇAVUŞ ZİYA BENER'İN YOZGAT'TAKİ AİLESİ YASA BOĞULDU

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında, PKK'lı teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ziya Bener'in (29) Yozgat'ın Yerköy ilçesi Arslanhacılı köyündeki baba ocağına, haberin ulaşmasıyla hüzün hakim oldu.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu Uzman Çavuş Ziya Bener'in şehit olduğu haberi, Yerköy İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli rütbeli personel tarafından sabah saatlerinde ailesine bildirildi.

Oğlunun şehit olduğunu öğrenince gözyaşlarına boğulan  baba İbrahim ve anne Dönüş Bener, komutanlar tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Anne Dönüş Bener, oğluyla 3 gün önce telefonla görüştüğünü belirterek, ''Telefonda halimi hatırımı sordu, mayın topladıklarını söyledi'' dedi.

Yerköy Kaymakamı Hacı Mehmet Kara ve bazı ilçe yöneticileri köye giderek şehit Bener'in yakınlarına başsağlığı diledi.

Evli olan Bener'in, 2 yaşında Enes bir çocuğu bulunduğu öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş Ziya Bener'in cenazesinin Yozgat'ın Yerköy ilçesi Sekili beldesindeki köyünde toprağa verileceği bildirildi.

ER ÖZKAN DUMLU'NUN BİNGÖL'DEKİ BABASI ABDULKADİR DUMLU: ''ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK, VATAN SAĞ OLSUN''

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında, PKK'lı teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan er Özkan Dumlu'nun Bingöl'deki babası Abdulkadir Dumlu, ''Üzüntümüz büyük, vatan sağ olsun'' dedi.

Bingöl'e bağlı Sarıçiçek köyünde, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonrası er Özkan Dumlu'nun şehit olduğu haberinin duyulması sonrasında, baba ocağından Kürtçe ağıt sesleri yükseldi.

Oğlunun şehit olduğu haberini alan 7 çocuk annesi Kıymet Dumlu fenalık geçirirken, Dumlu'yu yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Baba Abdulkadir Dumlu ise oğluyla şehit olmadan bir gün önce telefonda görüştüklerini ve oğlunun kendisinden kontör istediğini belirterek, ''Oğluma 100 kontör gönderdim. Ondan sonra da bir daha kendisinden haber alamadım. Bugün bize şehit olduğu haberi geldi. Üzüntümüz büyük, vatan sağ olsun'' diye konuştu.

Şehit er Özkan Dumlu için bugün Bingöl'deki Ulu Cami'de ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılınacak.

Dumlu'nun cenazesi, Bingöl Şehitlik Anıtı'nda düzenlenecek törenin ardından, Sarıçiçek köyü mezarlığında toprağa verilecek.

AA



Bu haber 820 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,901 µs