En Sıcak Konular

Öğrenim kredilerine af var mı?

28 Mayıs 2009 15:49 tsi
Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, 'Öğrenim kredisi geri ödemelerinde af söz konusu değil. Ödeyenlere haksızlık olur' dedi.

Özak, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun düzenlediği ''Yılın Enleri'' ödül törenine katılmak için geldiği Konya'da, Konya Valisi Osman Aydın'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özak, bir basın mensubunun, ''Antalyaspor düşme hattında. Antalya Büyükşehir Belediyesinin seçimlerde kaybedilmesi nedeniyle siyasi baskı oluşturulacağı yolunda iddialar var'' şeklindeki sorusuna, ''Bu soruya cevap bile vermem gereksiz'' dedi.

Nafiz Özak, böyle bir şeyin mümkün olmadığını ifade ederek, yeni yasalarla birlikte devletin spordan elini ayağını çektiğini, sadece kulüplerin gelirlerinin nasıl artırılacağı, dopingle mücadele ve futbolda şiddetin önlenmesi için çalışmalar yaptıklarını ve spora demokrasi getirdiklerini bildirdi.

Bir başka gazetecinin ''Hangi takım şampiyon olur?'' sorusunu ise Özak, ''Şampiyonluk yarışında Beşiktaş'ı avantajlı görüyorum'' diye cevaplandırdı.

''Öğrenim kredilerinin geri ödemelerinde af veya bir düzenleme söz konusu mu?'' şeklindeki bir soruyu da Özak, şöyle yanıtladı:

''Öğrenim kredisi geri ödemelerinde af söz konusu değil. Böyle bir şey olamaz, olmaması gerekiyor. Ödeyenlere haksızlık olur. Öğrenim kredilerini 4 kat arttırdık. Öğrenim kredisi verdiğimiz öğrencilerin sayısı 800 bini aştı. Yüksek lisans ve doktora yapanlara verdiğimiz kredileri 2-3 kat arttırdık. Yeni yurtlar yapıyoruz. Yurtları fiziksel ve donanım olarak geliştiriyoruz. Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda kalan öğrencilere yemek ve kahvaltı parası veriyoruz.''

Vali Aydın, ziyarette Özak'a çini işlemeli tabak hediye etti. Valilik ziyaretinin ardından Konya Büyükşehir Belediyesine geçen Özak'ı Belediye Başkan Yardımcısı Memiş Kütükçü karşıladı.

Belediyenin sportif faaliyetleri her zaman desteklediğini, derece alan sporcuları ödüllendirdiklerini ifade eden Kütükçü, belediyenin amatör spora desteğinin devam edeceğini söyledi.

Özak da Konya'daki değişimi, gelişimi gördüklerini, Konya'da çok başarılı bir yerel yönetim olduğunu ve gayet olumlu işler yapıldığını belirtti.

''AÇIK SPOR SALONU OLACAK''

Bakanlık olarak özellikle gençlik ile ilgili yapılacak çok işleri olduğunu belirten Devlet Bakanı Özak, şunları kaydetti:

''Gençlikle ilgili önemli çalışmalar yürüteceğiz. Türkiye nüfusunun yüzde 50'sini 28 yaş altı nüfus oluşturuyor. Bunu, yalnız Hükümetimize bırakmak doğru değil. Sayın Başbakan'ımız, bize gençlikle ilgili hizmetin eksik olduğunu söyledi. Bu konuda uygulama yapılacağını belki Gençlik Genel Müdürlüğü, belki de daha ileride Gençlik ve Spor Bakanlığının oluşturulması gerektiğini söyledi. Gençlere önem veren bir ülkeyiz. Bu konuda çok şeyler yaptık. 2002 yılında lisanslı sporcu sayımız 500 bindi şimdi 2.5 milyon. Yine de çok az. Sporu seven bir ülkeyiz, ancak sporu az yapan bir ülkeyiz.''

Kapalı Spor Salonu ifadesini kaldıracaklarını da dile getiren Özak, ''Açık Spor Salonu olacak. Kapı, açık olacak, vatandaş oraya girecek. Benim başı örtülü, çarşaflı, mantolu vatandaşım hangi tipte olursa olsun, 50 yaş 60 yaş 70 yaş, spor yapsın. Spor yapınca daha rahat edecek, daha mutlu ve hoşgörülü olacak'' dedi.

Bakan Özak, daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette AK Parti İl Başkanı Faruk Dügen, Özak'a sertifikalı el dokuması antika kilim hediye etti.

 

 



Bu haber 1,152 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,412 µs