Askeri seviyoruz ama... | " /> Askeri seviyoruz ama... | "/>

En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Askeri seviyoruz ama...

28 Mayıs 2009 15:04 tsi
Kılıçdaroğlu: 
Askeri seviyoruz ama... "Hiçbir askeri yönetim, kötü bir sivil yönetim kadar iyi olamaz. Biz askeri seviyoruz ama kışlada. Artık Türkiye de darbe dönemi kapandı"

Girne Amerikan Üniversitesi Siyaset Kulübü'nün davetiyle KKTC'ye gelen CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu düzenlenen konferansta gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Gündemde meşgul eden mayın temizleme konusuna, Ergenekon davasına ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dile getirdiği Kürt sorununu ve CHP'nin politikasına ilişkin açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu, yaptıkları muhalefeti beğendiğini belirtti.

Türk siyasi tarihindeki darbelere de değinen Kılıçdaroğlu, parti olarak hiçbir zaman darbeleri savunmadıklarını belirtti. Darbelerin sebebini sivillerin beceriksizliğine bağlayan Kılıçdaroğlu, "Hiçbir askeri yönetim, kötü bir sivil yönetim kadar iyi olamaz. Biz askeri seviyoruz ama kışlada. Artık Türkiye de darbe dönemi kapandı" dedi

Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesinin maliyeti ne olursa olsun TSK'nin yapması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "En kötü ihtimalle ihaleyi alan şirket Türk işçiler çalıştırmalı" dedi. Meclisteki bütün vekillerin bu konuda hassas olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Önemli bir sınır noktamızı yabancılara yarım asır kiralamak mantıklı değil. Kıbrıs Osmanlı döneminde İngilizlere kiralandı ve bunun sonucunu gördük" dedi.

Ergenekon davasına ilişkin eleştirilerde yapan Kılıçdaroğlu, tutuklanan insanların suçsuz olduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu, "Ergenekon da şimdi 13. dalga bekleniyor. Biz diyoruz ki suçlu kimse o cezasını çeksin. Bilim adamları içeride tutulmasın" dedi. Araştırılan faili meçhul cinayetlerle ilgili açıklama da yapan Kılıçdaroğlu, "Faili meçhuller hangi başbakan hangi içişleri bakanı döneminde yapıldıysa onlar da sorgulansın, bu şekilde hükümetin ciddiyetini anlayalım" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Kürt sorununa ilişkin açıklamalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Altı doldurulmammış bir cümle bu. Bu fırsatlar nelerdir? Bunları niçin açıklamıyor? Eğer kamuoyuna açıklamıyorsa siyasi parti liderlerine bunu açıklamalı ve başkanlar da gereğini yapmalı. Aksi takdirde kafalarda soru işaretleri oluşuyor." diyerek Abdullah Gül'ün teklifine şüpheyle yaklaştıklarını belirtti. Doğu meselesine CHP olarak ciddi anlamda eğildiklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Biz doğuya pozitif ayrımcılık uygulanmasını istiyoruz" dedi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın açıklamasına da atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, bizim siyasi liderimiz, PKK'nın silah bırakması durumunda affa sıcak baktıklarını belirtti.

Konferansın ardından soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu, Girne Amerikan Üniversitesi'nden plaket aldı.

 



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,655 µs