En Sıcak Konular

'Ergenekoncuyum yok ederim'

28 Mayıs 2009 15:03 tsi
'Ergenekoncuyum yok ederim' Sevgilisini "Ergenekoncuyum. Aileni yok ederim" diye tehdit edip, ardından da öldüren astsubay, kanlı arabasını askerlere yıkatınca yakayı ele verdi...

Evli olduğunu öğrenip kendisini terk eden sevgilisini öldüren astsubayın genç kızı “Ergenekoncuyum. Aileni yok ederim” diye tehdit ettiği, cinayeti işlediği kanlı arabasını askerlere yıkatınca yakayı ele verdiği ortaya çıktı

Erzurum’da evli olduğunu öğrendiği için kendisini terk eden kız arkadaşını öldüren astsubay Güney Yılmaz’ın daha önce genç kadını, “Ergenekoncuyum. Aileni bir gecede yok ederim” diye tehdit ettiği belirlendi.

Katil zanlısı astsubayın genç kadını aracında öldürüp boş bir araziye terk ettikten sonra kanlı arabasını askerlere yıkatınca yakalandığı ortaya çıktı.

Erzurum’da bir ilköğretim okulunda gönüllü olarak anasınıfı öğretmenliği yapan Zeynep Polat, erkek arkadaşı olan 9. Kolordu Komutanlığı’na bağlı Gez Kışlası’nda görevli Astsubay Güney Yılmaz’ı, evli olduğunu öğrenince terk etti.

Bunun ardından astsubay, genç kıza “Ben Ergenekoncuyum. Bana dönmezsen, aileni bir gecede yok ederim” diyerek tehditler yağdırdı.

Yedi ay boyunca genç öğretmeni tehdit eden Yılmaz, olay günü telefonla aradığı genç kıza, tayininin Kıbrıs’a çıktığını ve son kez görüşmek istediğini söyledi.

Genç kızı saat 17:00 sıralarında otomobiliyle bir süre dolaştıran Güney, Tınazlı köyünde genç öğretmenin kafasına bir el ateş etti, öldüğünü anlayınca da boş bir araziye bırakarak birliğine döndü. Kanlar içinde kalan aracını da emrindeki yedi askere yıkattı.

Polat’ın cesedin bulunmasının ardından polis, genç kızın ailesinden astsubay Yılmaz tarafından tehdit edildiğini öğrendi. Merkez Komutanlığı’nda sorgulanan Yılmaz, başta cinayetle ilgisi olmadığını söylese de kışlada er olarak görev yapan yedi asker, komutanları hakkındaki soruşturmayı öğrenince, kendilerine içi kanlı özel aracını yıkattığını askeri yetkililere bildirdi.
“Silahı kafasına kendisi dayadı”
Yeniden sorgulanan Güney Yılmaz, “Arabada tartışıyorduk. Silahı elimden aldı ve kafasına dayadı. Silahı elinden almak isterken patladı. Korktum, cesedi yol kenarına bıraktım” dedi.

Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan Astsubay Güney Yılmaz, tutuklanarak Erzurum E Tipi cezaevine kondu.

Kızı cinayete kurban giden acılı baba Yaşar Polat ise, “Kızımı planlayarak öldürdü. Amacı, kızımı öldürüp, faili meçhul bir olay izlenimi vermekti ama başaramadı” dedi.

Taraf Gazetesi

 



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,593 µs