En Sıcak Konular

KESK ve Eğitim Sen'den gözaltı tepkisi

28 Mayıs 2009 11:50 tsi
KESK Kadın Sekreteri Songül Morsümbül ile Eğitim Sen Kadın Sekreteri Gülçin İsbert'in de aralarında bulunduğu bazı sendika yöneticileri ile üyeleri gözaltına alındı. KESK ve Eğitim Sen tepkili...

EĞİTİM SEN: YAŞANAN GÖZALTILARIN SONA ERMESİNİ İSTİYOR, ÜYE VE YÖNETİCİLERİMİZİN EN KISA SÜREDE SERBEST BIRAKILMASINI TALEP EDİYORUZ

Eğitim Sen'den yapılan açıklamada, ''Yaşanan gözaltıların sona ermesini istiyor, üye ve yöneticilerimizin en kısa sürede serbest bırakılmasını talep ediyoruz'' denildi.  

Eğitim Sen Merkez Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, bugün sabah saatlerinde KESK Kadın Sekreteri Songül Morsümbül ile Eğitim Sen Kadın Sekreteri Gülçin İsbert'in de aralarında bulunduğu bazı sendika yöneticileri ile üyelerin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, Eğitim Sen'in ''kökleri yüz yıllık mücadele birikimine dayanan, sadece eğitim emekçilerinin ekonomik demokratik hakları için değil, aynı zamanda Türkiye'nin demokratikleşme mücadelesinde de ön saflarda yer almış'' bir sendika olduğu, Türkiye'de yaşanan her türlü olumsuz gelişme ve girişimin karşısında ilkelerinden ve savunduğu değerlerden taviz vermeden dik durduğu ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Eğitim Sen'in ve KESK'in yıllardır sürdürdüğü kararlı duruşu, dönem dönem çeşitli tehdit ve baskılarla karşı karşıya kalmalarına neden olmuştur. Bugün yaşanan gözaltılar geçmişte yaşanan baskı ve yıldırma girişimlerinden farklı değildir. Yaşanan gözaltılar Türkiye'nin iddia edildiği gibi demokratik bir ülke olmadığının en somut göstergesidir.

Sendikamıza ve KESK'e yönelik olarak gerçekleştirilen bu hukuk dışı mücadele, bizleri bugüne kadar her türlü baskıya rağmen yürüttüğümüz mücadelemizden alıkoymayacaktır. Yaşanan gözaltıların sona ermesini istiyor, üye ve yöneticilerimizin en kısa sürede serbest bırakılmasını talep ediyoruz.''

KESK GENEL SEKRETERİ ŞİMŞEK: KESK, TERÖR ÖRGÜTÜ OPERASYONUYLA İLİŞKİLENDİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR. BUNU KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, ''KESK'in terör örgütü operasyonuyla ilişkilendirilmeye çalışıldığını, bunu kabul etmenin mümkün olmadığını'' ifade etti.

Jandarma ve emniyet ekiplerince beş ilde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında İstanbul Atatürk Havalimanı'nda KESK Kadın Sekreteri Songül Morsümbül'ün gözaltına alınmasının ardından KESK Genel Merkezinde aramalar devam ediyor.

KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, genel merkez önünde yaptığı açıklamada, operasyon kapsamında sabah erken saatlerden itibaren genel merkezlerinde arama yapıldığını söyledi.

Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Gülçin İsbert'in ise Ankara'ya geldiği sırada gözaltına alındığını söyleyen Şimşek, operasyon kapsamında İzmir ve Ankara'da gözaltıların devam ettiğini ifade etti.

Aramaların usulsüz bir biçimde yapıldığını savunan Şimşek, İzmir'de jandarmanın ''kendi yetkisini aşacak bir şekilde İzmir Onuncu Ağır Ceza Mahkemesi'nden karar çıkartarak il sınırlarını aşan hukuk dışı bir operasyon gerçekleştirdiğini'' ileri sürdü.

Kendilerinin emek ve demokrasi mücadelesi yürüten bir sivil toplum kuruluşu olduklarını bildiren Şimşek, ''KESK, terör örgütü operasyonuyla ilişkilendirilmeye çalışılıyor. Bunun kabul etmek mümkün değil'' dedi.

İçerdeki aramanın devam ettiğini bildiren Şimşek, herhangi bir suç unsuruna rastlanılamayacağını dile getirerek, 20 yıldır yayımlanan bir kadın dergisiyle ilgili kendilerine soru sorulduğunu ve dergiye el konulduğunu ifade etti.

Şimşek, aramalar sırasında resmi yazışmalara da el konulduğunu belirterek, ayrıca telefon görüşme kayıtlarına da el konulmaya çalışıldığını kaydetti.

''Arama yapılacaksa başında neden savcı bulunmuyor?'' diye soran Şimşek, gözaltıların serbest bırakılmasını, aramaların durdurulmasını istedi.

Kamu emekçilerine ''gözdağı veremeyeceklerini'' söyleyen Şimşek, bugün öğle saatlerinde Yüksel Caddesi'nde gözaltıları ve aramaları protesto etmek amacıyla oturma eylemi gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Aramanın devam ettiği KESK Genel Merkezini DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır ziyaret etti.

aa



Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,782 µs