En Sıcak Konular

Doğan'ın Arakart'ı alanın elinde şişti

28 Mayıs 2009 11:29 tsi
Doğan Telekomünikasyon Hizmetleri Satış ve Pazarlama AŞ'nin Arakart ürünleri, alanın elinde kalıyor. Hem yetkili satış noktaları, hem de seyyarlar 'Arakart'lar yüzünden büyük zarara uğradı.

2005 yılında 50 kontörlük kart ile 25 dakika konuşma süresi veren Arakart, bu süreyi 8 dakikaya kadar düşürdü. 100'lük kart ile 50 dakikalık konuşma süresi de 18 dakikaya düşürülünce, Arakart'a olan ilgi adeta sıfırlandı. Hem yetkili satış noktaları, hem de seyyar satıcılar, ellerinde kalan ‘Arakart'lar yüzünden büyük zarara uğradı.


Aydın Doğan Grubu şirketlerinden olan Doğan Telekomünikasyon Hizmetleri Satış ve Pazarlama A.Ş.'nin pazarladığı Arakart'ın, satıcıları büyük zarara uğrattığı belirtiliyor. Piyasaya ilk sürüldüğü aylarda uzun konuşma süresi reklamlarıyla dikkat çeken Arakart ile konuşma süresi, aradan yıllar geçtikçe eridi. Arakart'ın kendi sitesinde de yer alan tarifelere göre, Şubat 2005 tarihinde 4 TL'ye sattığı 50 kontörlük kartla 25 dakika konuşma süresi verilirken, şimdi aynı 50 kontörlük kartla 8 dakikalık konuşma süresi veriliyor.

KONUŞMA SÜRESİNİ YÜZDE 65 DÜŞÜRDÜ

Benzer şekilde 4 yıl önce 100 kontörlük kart ile 50 dakika konuşma süresi veren Arakart, bugün ise aynı karta 18 dakikalık konuşma süresi veriyor. Daha önce 250 kontörlük karta 125 dakika, 500'lük karta ise tam 250 dakika konuşma süresi veren Arakart, bugün 250'lik karta 48 dakika, 500'lük karta ise sadece 98 dakika konuşma imkanı sağlıyor. Doğan Grubu şirketlerinden Doğan Telekomünikasyon'un Arakart ile konuşma süresini aradan geçen 4 yılda yüzde 65 oranında düşürdüğü görülüyor.

KARTLAR, ALANIN ELİNDE KALDI

Yaysat, PTT, Bimeks, Teknosa, Kipa, Megavizyon ve D&R gibi noktalarda satılan kartları seyyar satıcılar da pazarlıyor. Piyango bileti ve şans oyunlarının satıldığı büfelerde de satılan kartlara artık kimse rağbet göstermiyor. Konuşma süresi yüzde 66'lara varan oranlarda azaltılan Arakartlar, adeta alanın elinde kaldı. Elinde yüklü miktarda Arakart bulunan satış noktası ve seyyar satıcı, binlerce TL zarar ettiğini söylüyor. 50'lik kartlar ile artık hiç arama yapılmadığını belirten seyyar satıcı Halil İbrahim Bayram, 6-7 bin TL zararı olduğunu söylüyor.

PARALARIMIZ PUL OLDU

Elinde kalan ve satılmayan ‘Arakart'larla gazetemize gelen Halil İbrahim Bayram, “Zaten seyyar satıcılık yaparak geçimimi sağlıyorum. Arakart'a ilk çıktığı yıllarda çok büyük rağbet olmasa da biraz kazandırıyordu.
Elimdeki 3-5 kuruşla Arakart ve benzeri ürünleri alıp satarak geçinmeye çalışıyoruz. Ancak şirket, konuşma sürelerini iyice kısınca Arakart'a olan rağbet adeta sıfırlandı ve artık hiç satılmıyor. Satılmayınca elimde kaldı. Şirket, satılmayan kartları geri de almıyor. Paralarımız elimizde pul oldu” diye konuştu. Kendisi gibi elinde yüzlerce kart kalmış binlerce seyyar satıcı olduğunu belirten Bayram, mağdur olmuş bu insanların seslerini duyurmaktan çekindiğini anlattı. Doğan'ın Arakart'ı alanın elinde kaldı

100'LÜK KART İLE 50 DAKİKALIK KONUŞMA SÜRESİNİ 18 DAKİKAYA DÜŞÜRDÜ

Doğan Telekomünikasyon Hizmetleri Satış ve Pazarlama A.Ş.'nin Arakart markalı ürünleri, alanın elinde kalıyor. 2005 yılında 50 kontörlük kart ile 25 dakika konuşma süresi veren Arakart, bu süreyi 8 dakikaya kadar düşürdü. 100'lük kart ile 50 dakikalık konuşma süresi de 18 dakikaya düşürülünce, Arakart'a olan ilgi adeta sıfırlandı. Hem yetkili satış noktaları, hem de seyyar satıcılar, ellerinde kalan ‘Arakart'lar yüzünden büyük zarara uğradı.

 

VAKİT

 



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,854 µs