En Sıcak Konular

Babacan müjdeyi verdi

28 Mayıs 2009 11:21 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, küresel ekonomide ilk canlanma işaretlerinin görüldüğünü belirtti.

Babacan, Forum İstanbul'un Swissotel'de gerçekleştirilen ''Dünya Finansal ve Ekonomik Krizinden 2023 Türkiyesine'' başlıklı toplantısının açılışında, dünyanın modern ekonomi tarihinin en zor dönemlerinden birinin yaşandığını söyledi.

Krizin ABD'den diğer ülkelere hızla yayıldığını, talep ve üretimin düştüğünü, küresel likiditenin daraldığı sancılı bir sürece girildiğini anlatan Babacan, pek çok gelişmiş ülke merkez bankalarının faiz indirimine gittiğini, bunun yanı sıra piyasalara likidite sağlayarak nakit sıkışıklığını hafifletmeye çalıştıklarını kaydetti.

Babacan, para politikası uygulamalarının yanı sıra ekonomiyi canlandırmak için pek çok mali paketin devreye sokulduğuna ve istihdamın artmasına yönelik düzenlemeler yapıldığına değinerek, alınan para ve maliye politikası önlemlerinin kredi kanallarının daha iyi işlemesine katkıda bulunduğunu dile getirdi.

Bakan Babacan, küresel ekonomide ilk canlanma işaretlerinin görüldüğünü ifade ederek, ''Bununla birlikte küresel ekonominin kalıcı ve güçlü bir canlanma sürecine girdiğini söyleyebilmek için son dönemdeki iyileşmelerin devam edip etmeyeceğini bir süre daha yakından izlemek gerektiğinin altını çizmek istiyorum'' diye konuştu.

Finans piyasalarındaki problemler ve yavaşlayan küresel ekonomik büyümenin tüm dünya ile finansal ve ticari bağları bulunan Türkiye ekonomisini de kaçınılmaz olarak olumsuz etkilediğini vurgulayan Babacan, küresel talepte daralma olduğunu, yatırımcı ve tüketici güveninin zayıfladığını, bu nedenle iç talepte ve özel sektör yatırım harcamalarında gerilemeler yaşandığını, bunlara bağlı olarak da Türkiye ekonomisinde üretim, ihracat ve istihdam göstergelerinin olumsuz etkilendiğini ifade etti.



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,578 µs