En Sıcak Konular

PKK'ya 5 ilde büyük operasyon

28 Mayıs 2009 10:33 tsi
Terör örgütü PKK'ya yönelik, İzmir merkezli olmak üzere 5 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda 35 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı tarafından, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda İzmir merkezli 5 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyon, PKK terör örgütünün bazı sivil toplum örgütleri içerisinde yapılanmasına yönelik olarak gerçekleştirildi.

İzmir merkezli olmak üzere Ankara, İstanbul, Van ve Manisa'da yapılan operasyonda, 35 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Tamamen terör örgütünün illegal yapılanmasına yönelik olarak düzenlendiği ifade edilen operasyonda gözaltına alınan kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok miktarda örgütsel doküman, bilgisayar harddiski ve CD'ye el konulduğu öğrenildi. Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

VAN'DA PKK OPERASYONUNDA EĞİTİM-SEN YÖNETİCİSİ BİR ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İzmir merkezli 5 ilde terör örgütü PKK'ya yönelik yaptığı operasyon kapsamında Van'da Eğitim-Sen'de yönetici olan bir öğretmen gözaltına alındı.

Alınan bilgilere göre, İzmir İl Jandarma Komutanlığı tarafından, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İzmir merkezli 5 ilde sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Van'da da Jandarma ekipleri Akif Ersoy Lisesi'nde öğretmenlip yapan, aynı zamanda Eğitim-Sen Van Şubesi'nde yönetici olan Hasan U. isimli öğretmenin evine sabah saat 04.00'te operasyon yaptı. Öğretmen gözaltına alındı. Öğretmenin İzmir'e gönderileceği bildirildi. (CİHAN)

ANKARA'DA ÜÇ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir İl Jandarma Komutanlığı tarafından başlatılan ve beş ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında Ankara'da 3 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK'ya yönelik İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda başlatılan operasyonda, Ankara Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerince 3 kişi gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde Ankara'da iki ayrı eve baskın düzenleyen Jandarma ekipleri L.Ö. ile Y.M. isimli kişileri gözaltına aldı. Aynı saatlerde İstanbul'dan Ankara'ya giden bir şehirlerarası yolcu otobüsü, Kazan gişeler bölgesinde durdurularak G.İ. isimli kişi de gözaltına alındı.

L.Ö ve Y.M.'nin Eğitim-Sen'de görev yaptıkları belirtilirken, İstanbul'daki operasyonda gözaltına alınan KESK Yönetim Kurulu üyesi S.M.'nin Ankara'da çalıştığı konfederasyon binasındaki odasında da Jandarma ekiplerince arama yapılıyor.

Türkiye genelinde İzmir, Ankara, İstanbul, Van ve Manisa illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda şu ana kadar toplam 35 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,918 µs