savaş başladı | " /> savaş başladı | "/>

En Sıcak Konular

Kağıt üzerinde savaş başladı

28 Mayıs 2009 08:20 tsi
Kağıt üzerinde savaş başladı Dünyayı ayağa kaldıran nükleer denemeye tepki gösteren Güney Kore’nin cevabı, Kuzey Kore’yi iyice kızdırdı.

1953 tarihli ateşkes anlaşmasından çekilen K. Kore, "Bu savaş ilanıdır. Gemilerimiz aranırsa saldırırız" açıklamasını yaptı. Rusya, "Nükleer savaş tehlikesi var" diyerek sınırında önlem aldı.

GÜNEY Kore, kuzeydeki "düşman kardeşinin" yeraltında 20 kilotonluk atom bombası denemesinden bir gün sonra, kitle imha silahlarının yayılmasıyla mücadele için ABD liderliğinde geliştirilen Toplu İmha Silahlarının Yaygınlaştırılmaması anlaşmasına (PSI) katılarak tepki gösterdi.

Kuzey Kore Savunma Komitesi Başkanlığı açıklamasında, Güney Kore’nin kararı "savaş ilanı" olarak nitelenirken, "Tek bir gemimizin durdurulup aranması halinde saldırırız" dendi. ABD’nin planı, Kore Yarımadası’na gelen tüm gemilerde kitle imha silahı araması yapmak.

Fiilen savaş yeniden başladı

Dün bir kısa menzilli füze daha deneyen Pyongyang Yönetimi, 1953 yılında Kore yarımadasının Kuzey ve Güney olmak üzere iki ülkeye bölünmesine yol açan savaş sonrası imzalanan ateşkes anlaşmasından da tek taraflı olarak çekildi. Güney Kore Yönetimi ise, ateşkes anlaşmasından çekilerek Kuzey Kore’nin "savaşı fiilen yeniden başlattığını" bildirdi.

Kuzey Kore’nin atom bombası yapımı için gerekli plütonyum zenginleştirme faaliyetlerine yeniden başlaması da alarm düzeyini yükseltti. "Kim Jong İl Yönetimi’ne cevabımız sert olacak" diyen Rusya, "diplomatik çözüm" ısrarından vazgeçti. Kuzey Kore sınırında, "nükleer savaş" olasılığına karşı önlem alındı.



Bu haber 973 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,038 µs