En Sıcak Konular

Emekli Bulgar generalden itiraf

27 Mayıs 2009 23:11 tsi
BULGARİSTAN Cumhurbaşkanı Yardımcısı emekli General Angel Marin ülkesinde silahlı kuvvetlerde görev yaptığı sırada kendilerinin sürekli olarak Türkiye ile savaş yapılması konusunda eğitildiğini söyledi.

Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Türk- Bulgar Akademisyenler ve Öğrenciler Buluşma Noktası'nın açılışı Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Angel Marin tarafından yapıldı. Açılış ardından Marin onuruna Trakya Üniversitesi Meriç Nehri Sosyal Tesisleri'nde onuruna öğle yemeği verildi. Edirne Vali Vekili Ali Deniz Sürmen'in de katıldığı yemekte konuşan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı emekli General Angel Marin itiraflarda bulundu. Bulgaristan ordusunda görev yaptığı süre içerisinde sürekli kendisine Türkiye ile savaşmayı öğrettiklerini anlatan Angel Marin, “Daha sonraki yıllar rütbem yükselip Bulgaristan 5'inci Topçu Ordusu'nun başına geçtiğimde yine bana çok ciddi biçimde Türkiye ile savaşmam gerektiğini söylüyorlardı. Burada tüm sırları vermeyeceğim. Orada aldığım eğitim gereği sırları söyleyemem” sözleri yemekte bulunanlar arasında gülüşmelere neden oldu.

Türkiye ile Bulgaristan Silahlı Kuvvetleri'nde çok değişiklikler olduğunu belirten Angel Marin konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye’nin en güçlü askeri gücü Edirne’de bulunmaktaydı. Bunun yanında çok sayıda piyade ve diğer birliklerin nerede ne görev yaptığını çok iyi ezberlemiştim. Türkiye ile Bulgaristan sınırında çok sayıda tank bulunuyordu. Türkiye'nin silahlı kuvvetlerinin nerede ne görev yaptığını çok iyi biliyordum. Beni o kadar iyi eğitmişlerdi ki Türk Silahlı Kuvvetleri'ni anlatmaya kalksam yukarıdan başlayıp aşağıya kadar tüm bilgilerini şu an bile çok iyi anlatabilirim. Türkiye'ye gelirken de zaten yol boyunca baktım ve askerleri birliklerin nerede olduğunu çok iyi hatırlıyorum. Fakat şu an bakın Türk Silahlı Kuvvetleri ile Bulgaristan Silahlı Kuvvetleri'nde nasıl değişiklik oldu. İki ülke arasında sıkı dostluk ve çok güzel barış ile kardeşlik yaşanmakta. İnanılır gibi değil. Şimdiye kadar ne eğitimi aldım şu an ne yapıyorum. Beni Edirne ile bağlayan çok ciddi bağlantı var. Ben dedemin adını taşıyorum ve dedemde benim Balkan Savaşı'nda Edirne’de kalmış. Dedem sağ olsa şu an benimle gurur duyardı.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Marin, Amerikalı düşünürün, “Karşındakini öldürmektense, ikna etmek daha kolaydır” sözlerini hatırlatırken, “Türkiye ile zaten dostuz, arkadaşız o yüzden bir birimizi ikna etmeye ihtiyacımız yoktur. Biz Avrupa Birliliği olarak gelecek yıllarda da birlikte yürümemiz gerekiyor” diye tamamladı.
 
hurriyet



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,632 µs