En Sıcak Konular

Baykal: CHP yarınki iktidar partisidir

27 Mayıs 2009 22:46 tsi
CHP lideri Baykal, 29 Mart yerel seçimlerinde partisinin oylarını artırdığını belirterek, ''CHP, Türkiye'nin yükselen, iktidara yönelen partisidir, yarınki iktidar Partisidir'' dedi.

Adıyaman'daki programının ardından Şanlıurfa'ya gelen Deniz Baykal'ı, GAP Uluslararası Havaalanı'nda, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile CHP'liler karşıladı.

Daha sonra karayoluyla Halfeti ilçesine geçen Baykal, ilçede CHP'li belediye başkanı Mahmut Özdemir'i makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Ziyaretin ardından belediye önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Baykal, 29 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin hızlı geliştiğini, oylarını artırdığını ve hızla güçlendiğini söyledi.

Seçim sonucu oluşan tablo karşısında Türkiye'nin bir değişim süreci yaşayacağını, bunun en önemli göstergesinin Halfeti'de ortaya çıktığını ifade eden Baykal, ''Oy verdiniz, Mahmut Özdemir belediye başkanı oldu, 1 hafta sonra Ankara'da hükümetin yarısı gitti, hükümetin yarısı ayrılmak durumunda kaldı. Onlar takviye edildi ama değişen birşey yok'' diye konuştu.

AK Parti'nin iktidar anlayışında herhangi birşeyin değişmediğini, çiftçiye karşı duruşunun aynı olduğunu, yolsuzluklar karşısında tutumunun aynı olduğunu savunan Baykal, gelecek seçimde iktidarın tümüyle değişeceğini ileri sürdü.

-''CHP İKTİDARINDA MİLLETVEKİLİ DOKUNULMAZLIKLARI''-

CHP'nin iktidar olması durumunda milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıracaklarına değinen Baykal, şöyle devam etti:

''Yolsuzlukları, hırsızlıkları milletvekillerinin yapması halinde onları imtiyazlı konumdan çıkaracağız. Milletvekili dokunulmazlığı düşüncede olacak, oyda olacak, fikirde olacak, siyasi duruşta olacak, milletvekili neye inanıyorsa onu söyleyecek. Söylediğinden dolayı kimseye takibat yapılmayacak. Kimse milletvekilinin siyasetiyle uğraşmayacak, uğraşamayacak. Çünkü millet ona oy vermiş, siyaset yapsın diye oy vermiş. Kanuna aykırı olsa da düşüncesini söyleyecek. Kürsü dokunulmazlığı olacak, düşünce özgür olacak. Hırsızlık, yolsuzluk, sahtekarlık özgür olmayacak. Onların hesabı sorulacak. Şimdi Türkiye'de hırsızlık yapan milletvekilleri serbest, düşüncesini söyleyen milletvekilleri takibat altında, böyle birşey olmaz. Bunu değiştireceğiz.''

İktidar olduklarında çiftçiye sahip çıkacaklarını ve Türkiye'nin her yerinde insanların huzur, barış ve kardeşlik içinde yaşaması için ne gerekiyorsa onu yapacaklarını ifade eden Baykal, ''Halfeti'de ne karar mutluyum, Halfeti halkı özgürce siyasi tercihini kullanıyor. Halfeti'deki bu anlayışı Türkiye'nin her yerine yaymak boynumuzun borcu olsun'' diye konuştu.

-''İNANÇ VE MEZHEP ÖZGÜRLÜĞÜ''-

Baykal, konuşmasının bir bölümünde inanç ve mezhep özgürlüğü konusuna da değindi.

Herkesin inancı, mezhebi, kökü ve etnik kökeninin kendine ait olduğunu, inancını ve dinini özgürce yaşaması gerektiğini dile getiren Baykal, şunları kaydetti:

''(CHP iktidarında) Herkes dinini de yaşayacak, etkinik kökü ve kökeniyle her yerde iftihar edecek. Herkesin ailesi, sülalesi, kökü, kökeni, soyu, sopu şerefidir. Herkesin şerefi kendisine aittir. Hepsi de saygıdeğerdir. Kimsenin şerefi öbürünün üzerinde değil, kimsenin şerefi de öbürünün altında değil, herkes kendi soyunu, sopunu, ailesini, sülalesini, kimliğini, iftiharla ve özgürce yaşayacak. İlla benim soyum sopum demeyeceğiz. Ya böyle yaşarsın ya çekip gidersin de demeyeceğiz, diyenlere de meydanı bırakmayacağız. Hepimiz birarada kardeşçe yaşayacağız. Barışın sırrı, birbirimize saygı göstermektir, birbirimize değer vermektir. Birbirimizin hakkını, hukukunu içimize sindirmektir. Birbirimizin yaşam tarzına saygı göstermektir. Bunları başardığımızda inanıyorum ki Türkiye barışa kavuşur, huzura kavuşur, bu konuda biz üzerimize düşeni yapacağız.''

-''CHP, OYLARINI ARTIRIYOR''-

Konuşmasında AK Parti'nin tarım politikalarını da eleştiren Baykal, tarımda girdi fiyatlarının hızla arttığını, çiftçiye beklenen değerin verilmediğini savundu.

Seçim sonuçlarını da değerlendiren, AK Parti'nin hızla gerilediğini ve oy yitirdiğini savunan Baykal, iktidar partisinin oylarının 8 puan düştüğünü bildirdi.

''AK Parti'nin artık inişe geçmiş bir parti konumunda'' olduğunu ileri süren Baykal, ''Gelecek seçimde iktidardan uzaklaşması kaçınılmazdır. Bu seçimler bize gösterdi ki CHP hızla gelişiyor, oylarını artırıyor, güçleniyor. CHP, Türkiye'nin yükselen partisidir, iktidara yönelen partisidir, yarınki iktidar partisidir'' dedi.

Belediye ziyaretinde partisinin gençlik kollarından olduğunu söyleyen bir kişi Baykal'a, Şanlıurfa'daki kimi kamu kuruluşlarında yolsuzluk yapıldığını savunarak, konuyla ilgili belgelerin bulunduğunu öne sürdüğü bir dosya verdi.

Halfeti'deki programında Birecik Barajı inşaatında bir bölümü su altında kalan eski yerleşim birimine geçen Baykal, burada kısa bir tekne turu da yaptı. İlçeyi çok beğendiğini ifade eden Baykal, gazetecilerle bir süre sohbet etti.

Bu arada Baykal'ın bulunduğu tekneye çok sayıda gazeteci ve partilinin binmesi üzerine, teknenin su alma riskine karşı gruptakilerden bir kısmı indirildi.

Daha sonra kendisi için bir dubada hazırlanan kokteyl alanına gelen Baykal, burada da yoğunluk yaşanması üzerine, dubanın su almaya başlaması nedeniyle sınırlı sayıda kişi kokteyl alanına alındı.

Baykal, yaklaşık 2 saat süren Halfeti programının ardından yerel seçimlerin yenileneceği Birecik'in Ayran beldesine geçti.

aa



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,268 µs