En Sıcak Konular

Büyükşehir 'selamlaşma' işine el attı

27 Mayıs 2009 21:53 tsi
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe 'selamlaşma'yı topluma yeniden yaymak amacıyla yeni bir kampanya başlattı. Kampanyanın sloganı ise...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehirlerin sadece fiziki yatırımlarla değil, geleneksel kültürlerin yaşatılmasıyla gelişebileceğini söyledi.

Bursa'nın geçmişle geleceğin, doğayla tarihin iç içe olduğu ve köklü bir geleneksel kültüre sahip ender şehirlerden biri olduğunu belirten Başkan Altepe, "Sahip olduğumuz değerleri, kültürleri yaşatmazsak geleceğe taşıyamayız. Bunlardan biri de selamlaşma kültürü. Son yıllarda ihmal ettiğimiz selamlaşmayı yeniden yaygınlaştırmak amacıyla yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlattık. İstiyoruz ki, tanıyan, tanımayan herkes birbirine selam versin, iyi temennilerde bulunsun." dedi.

SELAMLAŞMAK DOSTLUK VE GÜVENİ ARTIRIR

Selamlaşmanın kardeşlik, barış, dostluk, sevgi ve saygı içerdiğini ancak toplumda bunun ihmal edildiğinin altını çizen Başkan Altepe, "Selam vermeyen toplumlar arasındaki güven ve birlik zaman içerisinde kaybolur. Yerini güvensizliğe, yabancılaşmaya ve o medeniyetin yok oluşuna kadar gider. Büyükşehir Belediyesi'nin görevi yalnızca yol, su gibi ihtiyaçlarını karşılamak, fiziki yatırımlar yapmak değildir. Toplumun sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak yaklaşımlar da belediye hizmet çerçevesi içerisindedir. Biz de ihmal edilen kültürlerimizden biri olan selam vermenin önemine dikkat çekmek için kentimizi dört bir tarafını halkımızın ve sevilen simaların fotoğrafları eşliğinde selamlaşmanın önemini vurgulayan mesajlarla donattık." diye konuştu.

BİR SELAM BEKLER ŞEHİR, BİR MERHABA HER SABAH"

'Günaydın anneciğim' mesajı ile özellikle çocukların büyüklerine karşı selam vermesinin özendirildiği Büyükşehir Belediyesi'nin çalışması kapsamında, 'Bir selam bekler şehir, bir merhaba her sabah', 'Selamlaşmak dostluk ve güveni arttırır', 'Selam içtenliktir' gibi sloganlarla selamlaşmanın önemi vurgulanıyor.

Yaşlıların, gençlerin, çocukların dilinden tüm Bursalılara selam mesajlarının gönderildiği sloganlarda, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da "Selam, dillerden gönüllere köprü kurmaktır" mesajını verdi.

cihan



Bu haber 874 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,744 µs