En Sıcak Konular

Hastane yangınına 3 koldan inceleme

27 Mayıs 2009 21:33 tsi
Bursa Valisi Şahabettin Harput, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde dün çıkan ve 8 kişinin yaşamını yitirdiği yangınla ilgili hem idari, hem teknik, hem de adli incelemelerin sürdüğünü açıkladı.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde dün çıkan ve 8 kişinin yaşamını yitirdiği yangınla ilgili hem idari, hem teknik, hem de adli incelemelerin sürdüğünü belirterek, ''Kimsenin endişesi olmasın, bu olayı soruşturmak bizim vicdani sorumluluğumuzdur. Sorun neyse üzerine gidilecektir, kamuoyu da 'devlet budur' diyecektir'' dedi.

Şahabettin Harput, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soruşturmayla ilgili şu an için bir gelişme olmadığını, bunun uzun bir süreç alacağını, görev verdikleri ekiplerin hazırlayacağı raporları bekleyeceklerini söyledi.

Soruşturmanın adli ve idari kısmında ''Binanın projesinde bir hata var mı, binanın inşaatında bir hata var mı, binanın donanımında bir hata var mı, tesisatın döşemesinde bir hata var mı, binanın kullanımında bir hata var mı'' gibi sorulara yanıt aranacağını dile getiren Harput, şunları kaydetti:

''Bugünden yarına bir gelişme beklemek doğru olmaz. Hem idari, hem teknik hem de adli incelemeler sürüyor. Soruşturma sonucunda bu hususlar mutlaka ortaya çıkacak. Soruşturma sürecinin sonuçlanması teknik rapora bağlı. Görevliler özveriyle çalışıyorlar. Bu konuda çalışma yapan ekiplerle teknik olarak bazı şeyleri paylaşıyoruz. Ama bugünden bu konuda bir açıklama yapmak doğru olmaz. Kimsenin endişesi olmasın, bu olayı soruşturmak bizim vicdani sorumluluğumuzdur. Sorun neyse üzerine gidilecektir, kamuoyu da 'devlet budur' diyecektir.''

Harput, ''Yangın sonrası müdahaleyle ilgili şu anda bir hata görülmediğini belirterek, ''Gerek itfaiyenin gerekse hastane görevlilerinin çalışmaları doğru yaptıkları gözleniyor. Ancak bu konuda da soruşturma sonucunda daha net bilgi verebiliriz'' diye konuştu.

aa



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,661 µs