şok iddialar ! | " /> şok iddialar ! | "/>

En Sıcak Konular

Demirel hakkında şok iddialar !

27 Mayıs 2009 20:10 tsi
Demirel hakkında şok iddialar ! 
Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yakın çalışma arkadaşlarından eski DYP Kocaeli Milletvekili İsmail Hakkı Amasyalı, Demirel ve Hüsamettin Cindoruk ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

Süleyman Demirel'in, 2006 yılı Kadir gecesi arifesinde 28 Şubat darbesinin temsilcilerine bir otelin teras katında şarapların da içildiği bir yemek verdiğini anlatan Amasyalı, Demirel'in aynı akşam İstanbul Sanayi Odası'ndaki iftara katıldığını iddia etti. Amasyalı, "Bu yemekte bulunanlar arasında 28 Şubat darbesinin temsilcisi eski bir ordu komutanı, cumhurbaşkanı seçimi öncesi verilecek muhtıranın içeriğini bir brifingle Demirel'e ve o masada bulunanlara sunmuştur." dedi.

Darbe çağrısı yapıldığı iddia edilen Darıca toplantılarıyla ismi gündeme gelen İsmail Hakkı Amasyalı, yazılı bir açıklama yaparak geçmişte yaşanan bazı olaylarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Amasyalı, Demirel ve Cindoruk'u istedikleri bir televizyon kanalında canlı yayında tartışmaya davet etti.

Aydın Menderes'le konuştuktan ve bazı konuları teyit ettirdikten sonra bu açıklamaları yaptığını anlatan Amasyalı, Demirel'in generallerle, Mason Locası üyeleriyle, bazı gazetecilerle, medya patronlarıyla yaptığı toplantılara dikkat çekti. Süleyman Demirel'in 2002 yılında tek başına iktidar olan AK Parti'yi ve parlamentoda oluşan siyasi partileri içine sindiremeyip, "Hükümeti yıkalım" diye yola çıkanlara destek vermekten geri kalmadığını savunan Amasyalı, "Bugün Ergenekon soruşturması ile büyük bir kavram kargaşası yaşayan insanların dikkatinden uzak tutulmaya çalışan faaliyetlerin boyutları sorumluları gündem dışında tutulmaya çalışılmaktadır." dedi.

İsmail Hakkı Amasyalı, Süleyman Demirel ile ilgili şu iddialarda bulundu: "Her vesile ile Kur'an'dan ayetler, Peygamberden hadisler okuyarak manalar vermek sureti ile inançlar üzerinden siyaset yapan Demirel, halkın iradesi ile oluşan parlamentoyu demokrasi dışı yöntemlerle tasfiyeye çalışan 28 Şubat darbesinin temsilcilerine 27 Nisan 2007 tarihinden öncesine rastlayan Ramazan Günü Kadir Gecesi arifesinde İstanbul'da bir otelin teras katında kırmızı ve beyaz şarapların ikram edildiği öğlen yemeği vermiştir. Bu yemekte bulunanlar arasında 28 Şubat darbesinin temsilcisi eski bir ordu komutanı, cumhurbaşkanı seçimi öncesi verilecek muhtıranın içeriğini bir brifingle Demirel'e ve o masada bulunanlara sunmuştur. Aynı gün akşamı da İstanbul Sanayi Odası'nda Kur'an ve dualarla iftar programına iştirak edilmiştir. Muhtıranın meydana getirmesi muhtemel sonuçlarının değerlendirildiği bu toplantının bir kısmında bulunan biri olarak sorumluluğum gereği, durum tarafımdan T.C. Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun delaleti ile arz edilmiştir. Aynı gün ana muhalefet lideri CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal, Meclis'teki odasında ziyaret edilerek görüşme içeriği şifai aktarıldığı gibi yazılı metin halinde takdim edilmiştir."

DEMİREL VE CİNDORUK'A HODRİ MEYDAN

İsmail Hakkı Amasyalı, Süleyman Demirel ve Hüsamettin Cindoruk ile ilgili şu iddiaları dile getirdi: "İhtilallerin, siyasi entrikaların tahrip ettiği demokratik, parlamenter sistemimizin yeniden tanzim edilmesi için ortaya çıkan genç idealist kadrolar, merhum Turgut Özal başkanlığında 1983 yılında Sayın Demirel'e müracaat ederek ittifak talebinde bulunmuşlardır. Bu talep Demirel tarafından reddedildiği gibi AP içerisinde yer almış tecrübeli devlet adamlarının Turgut Özal hareketi içerisinde yer almasına da izin verilmemiştir. 1983 yılında tek başına iktidara gelen, siyaseti yeniden tanzim etmeye çalışan iktidar ve parlamento 'Bir bilen' ismi altında Demirel tarafından parlamento dışı oluşan muhalefet marifeti ile parçalanmaya çalışılmıştır. Bugün inançlı insanlara aba altından sopa gösteren Cindoruk, DP iktidarında başörtülülerin azalacağını, partinin hedefleri arasında yer aldığını kamuoyu ile paylaşmaktadır."

"Devlet ile hiçbir ilişkisi olmayan, siyasi bir beklenti içerisinde de bulunmayan ancak sorumluluğum gereği yukarıdaki tespitlerimin kısa bir bölümünü kamuoyu adına paylaşmayı uygun gördüm." diyen Amasyalı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Demirel ve Cindoruk televizyon kanalları ve gazete binalarını gezerek endişe ve tespitlerini kamuoyu ile tek taraflı paylaşabilirler. Bu cesareti gösterirken yakın tarihe tanıklık edenlerin henüz hayatta olduklarını bir an unutmuş da olabilirler. Kendilerine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Yukarıdaki tespitleri somut delilleri ile birlikte istedikleri bir televizyon kanalında tartışılmasının bu suretle kamuoyunun sağlıklı bilgilere sahip olacağını ümit ederim."

cihan



Bu haber 7,463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,611 µs