ilginç ceza | " /> ilginç ceza | "/>

En Sıcak Konular

Abdullah Öcalan'a ilginç ceza

27 Mayıs 2009 19:28 tsi
Abdullah Öcalan'a ilginç ceza
İmralı'da rahat durmayan Abdullah Öcalan'a ilginç bir ceza kesildi.

İmralı Cezaevi’nde tutuklu terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a yasa dışı terör örgütünü yönetmeye dönük davranışları nedeniyle çeşitli defalarda 12 kez disiplin cezası verilmiş.

Ancak Apo’nun aynı suçu işlemeye devam etmemesi için kesin çözüm sonunda bulunmuş. Apo’ya TV izlememe cezası kesilmiş.

DTP Diyarbakır milletvekili Aysel Tuğluk’un bir soru öner gesine yanıt veren eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, teröristbaşı Öcalan’ın 2005 yılından 2009 yılına kadar yasa dışı terör örgütünü yönetmeye çalışmaktan doları 12 kez disiplin cezası aldığını bildirdi. Öcalan’ın iyi halli davranışlar içinde olmadığı, cezalara rağmen yasadışı terör örgütünü yönetmeye yönelik davranışlarını ısrarla sürdürdüğünü kaydeden Şahin, en sonunda bu nedenlerle Öcalan’a ‘televizyon yayınlarını izleme yasağı’ konulduğunu da belirtti.

İŞKENCE İDDİASI
Bakanlıktan ayrılmadan hemen önce yazılı soru önergesine yanıt veren Şahin, Tuğluk’un Öcalan’ın şiddet ve kötü muameleye maruz kaldığı yönündeki iddialara karşılık, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, iddialarla ilgili idari soruşturma başlattığı ve konunun disiplin yönüyle de titizlikle incelendiğini belirtti. Şahin, incelemeler sonunda görevliler hakkında disiplin soruşturmasına yer olmadığına karar verildiğini de söyledi.

GÖZETLEME YOK
Şahin, Öcalan’ın kaldığı koğuşta kamera sisteminin bulunmadığını, kamerayla izlenmediği ve kayda alınmadığını da söyledi. Öcalan’ın sözkonusu iddialarla ilgili Kurum Müdürlüğüne herhangi bir şikayet dilekçesi vermediğini de belirten Şahin, hükümlünün “şikayet hakkını kullanma, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunma, sağlık hizmetlerinden yararlanma, psiko-sosyal hizmet alma, kitap, gazete, dergi ve benzeri yayınları okuma, radyo dinleme, talebi halinde el işleri yapma, ziyaretçi kabul etme, avukatı ile görüşme, mektup ve telgrafla haberleşme” gibi tüm haklardan yararlandığını kaydetti.

700 KİTABI VAR
Şahin, kanunların izin verdiği gazete, kitap ve basılı yayınların hükümlüye ücretsiz olarak ve serbestçe verildiğini belirtirken, Öcalan’ın kurumda 700 adet kitap, 352 adet de dergisinin bulunduğunu bildirdi.

SOHBET ARKADAŞLARI OLACAK
Şahin, bir süre önce kamuoyuna yansıyan İmralı’ya başka hükümlülerin nakledilmesi konusundaki çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Şahin “İmralı Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nun kapasitesinin artırılması ve bu kuruma yeni hükümlü nakli konusunda çalışmalara başlandığını” hatırlatarak hava ve ulaşım şartlarından kaynaklanacak bir gecikme olmadığı takdirde Mayıs-Haziran aylarında hükümlülerin kalacağı bölümün tamamlanmasının öngörüldüğünü söyledi.

internethaber



Bu haber 823 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,700 µs