En Sıcak Konular

Yılmazkaya ile gizli gizli buluşmuş

27 Mayıs 2009 18:17 tsi
Yılmazkaya ile gizli gizli buluşmuş

Bostancı'daki çatışmada öldürülen terörist Orhan Yılmazkaya ile ilişkisi nedeniyle tutuklanan Vatan'ın internet müdürü Aylin Duruoğlu'nu bilgisayarındaki fotoğraflar ele verdi.

Polis, dolar dolu bir teknede ünlü bir erkekle çekilen fotoğraflardan hareketle soruşturmayı derinleştirdi.

Gazeteci Aylin Duruoğlu'nun teknede ünlü bir erkekle çektirdiği fotoğraflarda, dolar destelerini havaya savurduğu öğrenildi.

27 Nisan'da Bostancı Gösteri Merkezi'ne yakın bir binada polisle girdiği çatışmada ölü ele geçirilen terörist Orhan Yılmazkaya ile ilişkisi nedeniyle tutuklanan Vatan Gazetesi İnternet Sitesi Yayın Yönetmeni Aylin Duruoğlu'nun şüpheli bağlantılarını polis deşifre etti. Kanlı çatışma günü Duruoğlu'nun Yılmazkaya ile bağlantısını tespit eden polis, evindeki bilgisayarında ele geçirdiği fotoğraflarla esrarengiz bağlantılarını çözdü.

YILMAZKAYA İLE YEMEK YEMİŞ

Bir polis müdürünün şehit düştüğü çatışmanın olduğu gün gözaltına alınan Aylin Duruoğlu, sorguda polisin kendisine gösterdiği 10 kişilik listeden 9 kişiyi hiç tanımadığını, yalnızca öldürülen Yılmazkaya'yı üniversiteden tanıdığını söyledi. Duruoğlu, Yılmazkaya'nın gazeteye bir kez geldiğini ve yemek yediklerini anlattı. Ancak Duruoğlu'nun, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, terörist Yılmazkaya ile bağlantısını tespit ettikten sonra gözaltına alındığı ortaya çıktı.

BAĞLANTI FOTOĞRAFLARDA

Çatışmanın olduğu gün Yılmazkaya ile Duruoğlu arasındaki bağlantıyı deşifre eden polis ekipleri soruşturmayı derinleştirdi. İkili arasında hiçbir telefon görüşmesi tespit edemeyen polis, Duruoğlu'nun, şehrin kalabalık noktalarında Yılmazkaya ile defalarca biraraya geldiğini belirledi. Polis ekipleri Aylin Duruoğlu'nun evine baskın yaparak bilgisiyarını da incelemeye aldı. Duruoğlu'nun bilgisayarında çok sayıda silinmiş fotoğraf ele geçirildi. Uzman polislerin kurtardığı fotoğrafların, Duruoğlu'nun dolar dolu teknede ünlü bir erkekle çekilen parti fotoğrafları olduğu anlaşıldı. Soruşturmayı yürüten polis ekibinin, fotoğraflardan hareketle Duruoğlu'nun esrarengiz bağlantılarını çözdüğü öğrenildi.

Kalabalık caddelerde yan yana yürüyerek iletişim kurmuşlar

1 Mayıs'ta Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'Yasadışı örgüt üyesi olmak' suçundan tutuklanarak Bayrampaşa Kadın Tutukevi'ne gönderilen gazeteci Aylin Duruoğlu'nun terörist Yılmazkaya ile iletişimini özel bir yöntemle sağladığı tespit edildi. Polis ekipleri Duruoğlu ve Yılmazkaya'nın dinlenme endişesi nedeniyle telefonda görüşmediklerini tespit etti. Polis, ikilinin şehrin kalabalık caddelerinde yan yana yürüyerek birbirleriyle konuştuklarını ortaya çıkardı. Duruoğlu hakkında tutuklanma kararı verilmesinde bilgisayarda ele geçirilen fotoğraflar ve Yılmazkaya ile gizli buluşmalarını kanıtlayan deliller olduğu öğrenildi.

yenişafak

 

 



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,620 µs