''sivil itaatsizlik'' çağrısı! | " /> ''sivil itaatsizlik'' çağrısı! | "/>

En Sıcak Konular

Baykal'dan ''sivil itaatsizlik'' çağrısı!

27 Mayıs 2009 18:21 tsi
Baykal'dan ''sivil itaatsizlik'' çağrısı! CHP lideri Baykal, mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili çıkartılmak istenen kanuna tepki göstererek "sivil itaatsizlik" çağrısında bulundu...

CHP Lideri Deniz Baykal, Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Çakırhöyük köyünde "AKP sınırdaki mayın temizleme kanununu çıkartsada bunu uygulatmayalım" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili çıkartılmak istenen kanuna tepki gösterip, "Sınır bir ülkenin güvenliği için çok önemlidir. Böyle bir sınır yabancı ülkeye teslim edilebilir mi? Hemde terör olan bir bölgede. Bunların yaptığı akla mantığa uymuyor. Türkiye sahipsiz değildir. Sahipsiz olmadığını göstermeliyiz. İçim dolu, yüreğim yanıyor. Aklım Meclis'te onun için konuşuyorum. Bunlar kanunu çıkarsa da uygulamalarına fırsat vermeyelim" dedi. Baykal isim vermeden DTP'lilerle ilgili yaşanan yargılanma sürecine değinerek, "Milletvekili dokunulmazlığını kürsü dokunulmazlığı ile sınırlandıralım. Hırsızlık, yolsuzluk, sahtekârlığa dur demeyeceksin. Ama siyasi düşünceden dolayı suçlayacaksın. Böyle birşey olmaz" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Balkal, bugün Adıyaman ve Şanlıurfa'da bir dizi ziyaretlerde bulunmak için bölgeye geldi. Gezisini ilk durağı Adıyaman Havaalanı'nda Baykal'ı partililer "Mahkeme koridorlarına sanık olarak çağrılmayan tek lider Deniz Baykal" yazılı pankartıyla karşılandı. Buradan uzun bir araç konvoyu ile Besni İlçesi'ne bağlı Çakırhöyük Beldesi'ne giden Baykal'ın konvoyunun önü Aşağısögütlü Köyü'nde köylüler tarafından kesildi. Köy muhtarı İsmet Vural, birçok sıkıntılarının bulunduğunu belirterek, Baykal'dan yardım istedi. Baykal daha sonra 29 Mart'ta CHP'nin kazandığı ancak YSK tarafından seçimin iptal edildiği Çakırhöyük Beldesi'ne geçti. Burada kesilmek istenen kurbanları Baykal engelledi. Seçim bürosu yanında toplanan partililere hitap eden Deniz Baykal, CHP anlayışını ifade etmek ve CHP olarak Çakırhöyüklülere sahip çıkmak için geldiklerini belirterek şöyle konuştu:

"7 Haziran'da yapılacak seçim sizi birebirine düşürmesin. İlişkilerinizi gerginleştirmesin. Kaybeden sonucu kabul etsin. Olayı kan davasına dönüştürmeyin. YSK karar aldı, şeriatın kestiği parmak acımaz. Sonuçta en üst mahkeme olan sizler bu konuda karar vereceksiniz. 29 Mart seçiminde bazı sonuçlar ortaya çıktı. AKP'nin gidiciliği ve CHP'nin yükselişi ortaya çıktı. Önümüzdeki dönem CHP'nin yükseliş ve kalkınma dönemidir. Siz burada sadece CHP'li başkanı seçmeyeceksiniz. Belki CHP'li başkanınızın dönemi bitmeden Ankara'da bir iktidar değişikliği olacaktır. Türkiye ilk defa büyüyen ve kalkınan bir ülke olmaktan çıkıp küçülen bir ülke haline geldi. İşsizlikte rekor kırıldı. Türkiye'de adalet ve kalkınma yok. ama Adalet ve Kalkınma partisi var. Bunu değiştireceğiz"

ELİNİZ İKTİDARIN YAKASINDA OLSUN

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi konusuna değinip, şunları söyledi:

"Suriye sınırında 600 binin üzerinde mayın var. 510 kilometre uzunluğunda ve 216 bin dönümlük arazi var. Buraya mayın döşenmiş, İmzaladığımız sözleşmelere göre bu mayınları beş yıl içerisinde temizlememiz gerekir. Bakanlar kurulundan karar alındı. Bu mayınları temizleyen firmaya bu arazilerin 44 yıllığına kiraya verilmesi kararlaştırıldı. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir mayın temizliği yoktur. Her ülke döşediği mayını kendisi temizlemiştir. Ama biz kendi döşediğimiz mayını İsrail'e temizletmek istiyoruz. 510 kilometrelik bir sınırı yabancı bir ülkeye teslim edemeyiz. Altında Araplar, üstünde Türkler, İsrail orada tarım yapacak. Bunun bir anlamı var mı? Buna göz yummayalım izin vermeyelim. Dün kanunu çıkaracaklardı, izin vermedik. Bugün tekrar çıkarmaya çalışıyorlar. Bunun vebalini milletvekilleri taşıyor. Vicdanını sorgulayan milletvekilleri bunun yanlış olduğunu söylüyor ama, bu işin peşinden sürükleniyorlar. 1 Mart tezkeresini nasıl önlediysek, bunu da önlemeye çalışacağız. Ama kanunu çıkartırlarsa da bunun uygulatmayalım. Eliniz iktidarın yakasında olsun, Türkiye'yi bundan kurtaralım"

Besni İlçesi'ne geçip belediyeyi ziyaret eden Baykal, belediye önünde toplanan kalabalığa hitaben de bir konuşa yaptı. Baykal, "Siz burada Belediye Başkanını seçmekle kafanızda işi bitirmemişsiniz. Bu iş Besni ile bitmez. Ankara'da var. Ankara'da da gerekeni yapalım diyorsunuz. Şimdi milletvekilleri yolsuzlukla iç içedir. Geçmişte böyle değildi. 7 yıllık AKP iktidarından çiftçisi, emeklisi, işçisi kimse memnun değil. Ekonominin gidişatını değiştirmek lazım. Türkiye'de ekonomi küçülmeye başladı. Biz CHP iktidarında devletin imkânlarını tabandan kullanmaya başlayacağız" dedi.

Deniz Feneri ve dokunulmazlık konularına da değinen Baykal, "Almanya yargıları bunlara ceza verdi. Biz halen dosyayı bekliyoruz. Niye gereğini yapmıyorsun? Yoksa özel bir ilişkin, yakınlığın mı var? Siyaseti temizlemenin yolu milletvekilliği dokunulmazlığını kaldırmaktan geçer.

DTP'LİLERE BAYKAL'DAN DESTEK

Baykal, isim vermeden DTP'lilerle ilgili yaşanan yargılanma sürecine değinerek, "Milletvekili dokunulmazlığını kürsü dokunulmazlığı ile sınırlandıralım. Hırsızlık, yolsuzluk, sahtekârlığa dur demeyeceksin. Ama siyasi düşünceden dolayı suçlayacaksın. Böyle bir şey olmaz" dedi.

YÜREĞİM YANIYOR

Mayın konusuna yeniden değinen Baykal, "Sınır bir ülkenin güvenliği için çok önemlidir. Böyle bir sınır yabancı ülkeye teslim edilebilir mi? Hem de terör olan bir bölgede. Bunların yaptığı akla mantığa uymuyor. Türkiye sahipsiz değildir. Sahipsiz olmadığını göstermeliyiz. İçim dolu, yüreğim yanıyor. Aklım Meclis'te onun için konuşuyorum. Bunlar kanunu çıkarsada uygulamalarına fırsat vermeyelim" dedi. Baykal, daha sonra Şanlıurfa'ya geçti.



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,866 µs