Türklüğü topa tuttu | " /> Türklüğü topa tuttu | "/>

En Sıcak Konular

Özdemir İnce Türklüğü topa tuttu

27 Mayıs 2009 15:19 tsi
Özdemir İnce Türklüğü topa tuttu Sözü hakkındaki 'Selanik dönmesi, Ermeni ve Yunan dölü' iddialarına getiren Ö. İnce, Türklüğü diğer ırklarla karşılaştırıp Türklüğe ve Müslümanlığa yüklendi.

Özdemir İnce/Hürriyet

Rezil herifler

BASINDA yer alan misyonerlik ve annesinin Hıristiyan olduğu yönündeki iddialara nüfus káğıdı örneğini göstererek cevap veren rahmetli Türkan Saylan şöyle demişti:

"Benim hiç gizli saklım yok. Benim annem İsviçre kökenli,İngiltere’de doğmuş, büyümüş ve ilk defa bir Türk vatandaşıylaevlenip buraya gelmiş. Babamla evlenip hamile kalınca gidiyorlar,Müslüman oluyor ve Leyla adını alıyor. Kütükte bunların hepsi yazılı. Nereden çıktı, bu nasıl oldu? Biz annemi Müslüman mezarlığına gömdük."

* * *

Değerli Türkan Saylan’ın bu sözlerini Paris’te okuduğum bir gazeteden not etmişim. Gazete adını ve tarihi atlamışım. Yanımda götürdüğüm gazetelerden birinde olabilir. Değilse, Hürriyet Gazetesi’nden aktarmışımdır. Kaynak göstermediğim alıntılar benirahatsız eder.

Eşsiz ve benzersiz Türkan Saylan’ın bu sözleri beni yerin dibine geçirip isyan ettirmişti.Birtakım rezil herifler onu aşağılamak için kökenlerini dillerine doluyorlardı. Bunu yapanlarıbir DNA sınavına sokalım, bakalım kaçının kökeninde Ermeni, Rum, Arap, Rus, Bulgar çıkar.Kimse Türk ve Müslüman olarak doğmak ve "olmak" zorunda değil.

Kimse kökenlerini seçme şansına sahip değil. Din iman meselesi ise kişinin özgürseçimine bağlı. Bu ülkenin vatandaşı olan ama Türk kökenli ve Müslüman olmayanlar bu"rezil herifler"den çok daha onurlu ve şereflidirler.

Ancak Türkiye’de öylesine bir rezil baskı vardır ki şu köken işini umursamayacağınısandığımız insanların bile rahatsız olduklarına tanık oldum.

1960’ların başında Özdemir Nutku ile evliyken tanıştığım Sevgi Soysal’ın annesi Alman’dı.Birkaç yıl öncesine kadar, annesinin Alman olduğunu herkesin bildiğini düşünüp sıkıldığınısöylerdi. Bunu söyleyen bu memlekette tanıdığım en gözü pek, gözü kara kadınlardanbiriydi. Bunu duyduğum zaman şaşırmıştım. Şaşırdığımı söyleyince "Senin annen deAlman olsaydı görürdüm gününü" dediğini anımsıyorum. Peki nerede Müslüman-Türk, Türk-Müslüman hoşgörüsü?

* * *

Gazetedeki yazılarıma, gazetedeki fotoğrafıma bakıp benim Selanik dönmesi ya da doğrudan Yahudi olduğumu yazarlar bana. Bunu yazmayanlar Ermeni ya da Yunan dölü olduğumu yazarlar. Olsam ne olacak, olmasam ne olacak? Ermenilikten, Rumluktan,Yahudilikten neden üstün olsun Türklük? Bilim adamları bizimkilerden kat kat daha fazla.Ermeni güreşçiler bizimkilerin sırtını mindere yapıştırıyor, Ermeni halterciler yarışmayabizimkiler kaldırmayı bitirdikten sonra giriyorlar; Yunan basketbol takımlarının ulaştığıbaşarının yarısına bizimkiler ulaşmış değil; Yahudi bilim adamlarının yaptığı bulgu sayısıbütün Türk ve Müslüman ülkelerin toplamının onlarca, yüzlerce katı daha fazla.

Hıristiyan hayırseverler üniversitelerine, hayır kurumlarına, araştırma laboratuvarlarınaTürk ve Müslümanların yaptığının binlerce katı daha fazla yardım ediyorlar.

Müslüman dünyanın sahip olduğu dört beş Nobel ödülüne karşılık geriye kalan bütünödülleri Türk ve Müslüman olmayanlar almış. Bu rezil herifler Mersin Asri Mezarlığı’nıgörseler bile adam olamazlar, vesselam!

* * *

Anıtsal Türkan Saylan bir hafta önce aramızdan ayrıldı. Bir kahraman gibi onuruyla yaşadı, bir kahraman gibi onuruyla öldü. Bir ölümlü için bundan daha büyük ödül olamaz!

Aynı toprağa gömülseler de bir rezil gibi yaşayan "rezil herifler"in ölümü de rezilliktir.

 



Bu haber 930 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,851 µs