Müslümanlara işkence | " /> Müslümanlara işkence | "/>

En Sıcak Konular

MI5'ten Müslümanlara işkence

27 Mayıs 2009 15:15 tsi
MI5'ten Müslümanlara işkence İngiliz İç İstihbarat Servisi (MI5), İngiltere dışında sorguladığı Müslümanlara işkence yaptığı iddialarıyla suçlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir raporda İngiltere'deki Müslümanlara şantaj yaptığı ortaya çıkan İngiltere İç İstihbarat Servisi (MI5), şimdi de yurtdışında yakaladığı Müslümanlara işkence yaptığı öne sürüldü.

İngiliz İstihbarat Servisi tarafından Bangladeş'te yakalanıp işken gördüğü iddia edilen Cemil Rahman'ın avukatı, MI5'in işkence politikalarına göz yumduğu gerekçesiyle İçişleri Bakanı Jacqui Smith hakkında İngiltere'de dava açtı. Cemil Rahman'ın avukatı İçişleri Bakanı Smith'in kanunsuz gözaltında tutma, hakaret, haksız yere hapis ve insan haklarını ihlal etme suçlarına iştirak ettiğini savunuyor.

Bangladeş'te yakalanıp sürekli dövüldüğünü anlatan Cemil Rahman, iki yıl boyunca gözaltında tutulduğunu ve bu işkence olaylarına iki İngiliz istihbaratçılarının da dahil olduğunu söyledi. Rahman, gözaltında tutulduğu yerde kendisine yapılan her işkenceden önce İngiliz istihbaratçılar tarafından sorgulandığını ve bu istihbaratçıların sorularına cevap vermediği için işkence gördüğünü iddia etti. Eşinin de sorgulandığı yere yakın bir yerde tutulduğunu belirten Rahman, istihbaratçıların kendisine konuşmaması halinde eşine tecavüz edileceği yönünde tehdit ettiklerini anlattı.

İngiliz The Guardian gazetesinde manşette yer bulan habere göre işkence olayları nedeniyle bir hayli yıpranan Rahman'ın tramvaya bağlı stres yaşadığı için hala tedavi görüyor. Rahman'ın avukatı İmran Khan, İçişleri Bakanlığı'na konuyla ilgili bir mektup yazdı. Ancak avukatın mektubuna henüz bir cevap alınamadığı bildirildi. Rahman dışında daha önce de İngiltere'de MI5'ın işkence yaptığını öne süren birçok kişi mahkemeye başvurmuştu.

Daha önce MI5'in işkence olaylarının hükümet destekli olduğunu belirten The Guardian gazetesi, Başbakan Gordon Brown'un bu politikanın gözden geçirilmesini talep ettiğini aktardı.

Bu arada MI5'ın işkence olaylarının araştırılması için bağımsız bir komisyon kurulmasına destek verenler arasında Muhafazakâr Parti Lideri David Cameron ve Liberal Demokrat Parti Lideri Nick Clegg de var. (CİHAN)



Bu haber 775 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,938 µs